Den eneste ene

Først var hun DF’er, så blev hun løsgænger, og nu er hun Danmarks første byrådsmedlem for partiet Fokus. Rikke Cramer Christiansen får rasende travlt, men glæder sig. 

Navne

Af Mia Tang | [email protected]

Lad det være sagt med det samme. At stifte et nyt parti og forsøge at komme i Folketinget er hårdt arbejde. Men uanset om det lykkes eller ej, vil vejen frem mod valget blive en unik erfaring, mener Rikke Cramer Christiansen. 

Oprindeligt kender hun partiet Fokus’ stifter, Christian H. Hansen, fra Karup byråd, hvor hun efterfulgte ham som viceborgmester. Siden holdt de kontakten, og da hun i januar fik nok af blandt andet Jesper Langballe og forlod Dansk Folkeparti, fik hun et godt tilbud. En uges tid efter ringede Christian H. Hansen og spurgte, om hun ville være en del af hans nye parti. Nu starter et nyt kapitel. 

Fokus – på forbedringer 

Partiet har en række mærkesager, som for Rikke Cramer Christiansen i forvejen har stor betydning. Som mangeårig hjemmehjælper er mere tid til egentlig omsorg en hjertesag. ”Man glemmer mennesket og er nødt til at skære på ydelser, som betyder en masse for de ældres livskvalitet.  Samtidig bliver det sværere og sværere overhovedet at få hjælpen. Det skal vi have lavet om på,” siger hun. 

Andre vigtige mærkesager er dyrevelfærd, økologi og miljøbevidsthed, som også Rikke Cramer Christiansen mener er afgørende, og på sundhedsområdet peger hun på sygehusstrukturen som dybt problematisk. 

”Vi ser sygehusene rykke længere og længere væk fra yderområderne. De andre partier taler meget om skævvridningen mellem by og land, men de gør ikke noget ved det,” fastslår hun. 

Selv om Fokus har en palette af forslag til forbedringer og ønsker et opgør med blokpolitikken, viste en lokal rundspørge dog, at 90 procent af borgerne ikke tror på partiets overlevelse. ”Vælgerne giver Fokus fingeren,” lød den ucharmerende overskrift, som Rikke Cramer Christiansen kun har hovedrysten tilovers for: ”Jeg tænkte, det er da ligegodt groft, at man ikke kan give nytænkning en chance. Så er der jo omvendt faktisk ti procent, som ser en fremtid for partiet, så hvorfor ikke se positivt på dét?” 

Selv er hun nu folketingskandidat for partiet, som er gået i gang med at indsamle underskrifter for at blive opstillingsberettiget. At det nok skal lykkes, er hun ikke i tvivl om. 

”Man skal tro på det, man gør, og tro på, at man kan ændre noget. Jeg kan se nogle ting i kommunen, jeg kun kan ændre i Folketinget,” siger hun. 

Mislykkes det, bliver partiet muligvis til en lokalliste, men foreløbigt kridter de nye medlemmer skoene. En ting er dog sikker: Når valgkampen starter, kommer vi ikke til at se Rikke Cramer Christiansen med højt hår og Gucci-taske. 

”Nej, det er simpelthen bare ikke mig. Min mand ville nok sige, at jeg er verdens mindst forfængelige,” siger hun og griner højt.  

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet