Politik fra rødderne

1.749 kvinder og 1.643 børn flyttede fra et af landets krisecentre i 2015. Lidt under halvdelen flyttede i en ny bolig, mens 12 procent flyttede tilbage til voldsudøveren.
1.749 kvinder og 1.643 børn flyttede fra et af landets krisecentre i 2015. Lidt under halvdelen flyttede i en ny bolig, mens 12 procent flyttede tilbage til voldsudøveren.
Foto: Tine Sletting / Ritzau Foto.

Deleboliger kan give en ny start til voldsramte kvinder

København vil i et frikommuneforsøg lade udsatte familier flytte sammen i deleboliger. Flere foreninger ser potentiale i idéen.

 boligjagt

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Voldsramte kvinder og deres børn skal have bedre mulighed for at komme videre fra krisecenter til egen bolig. Derfor vil København lave et frikommuneforsøg, hvor man flytter familier sammen i deleboliger. For dårlig privatøkonomi og et presset boligmarked gør, at flere kvinder strander på krisecentre rundt i landet.

Forsøget går ud på, at enlige mødre på krisecentre kan få lov til at kan flytte ind i store boliger, som kommunen råder over til boligsocial anvisning. Boliger, der normalt ville være for dyre at betale for en enkelt familie. Kvinderne vil kunne modtage boligstøtte og skal sammen betale husleje.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57