De unge strømmer til Allinge

Ungdommens Folkemøde har både egen campingplads og scene, hvor der foregår mere end tyve forskellige arrangementer.

Foryngelse

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Bornholms Efterskole lagde allerede sidste år teltdug til politisk debat på de unges præmisser. Men i år har arrangementet for alvor haft vokseværk og med et tilskud på 150.000 kroner fra Europa-Nævnet har Ungdommens Folkemøde indtaget et helt område af Folkemødet med campingområde, scener og fester til den lyse morgen.  

“Sidste år havde vi et superfedt lille arrangement, der faktisk var ret tilfældigt, men hvor Lars Løkke og en masse andre politikere endte med at komme forbi. I år har vi i samarbejde med Folkemødet gjort meget mere ud af det, og efterskoleeleverne står selv for mange af arrangementerne og for at filme, interviewe og evaluere. Vi er booket fuldstændigt hele ugen,” fortæller efterskolelærer Mikkel Andersen. 

Speed-debating og laser

Ungdommens Folkemøde har fået 150.000 kroner i støtte fra Europa-Nævnet og har dermed fået mulighed for at indtage hele Danchells Anlæg i Allinge med anderledes debatarrangementer og events. Blandt de tilmeldte er indtil videre kulturminister Uffe Elbæk (R), videnskabsminister Morten Østergaard (R) og en lang række af partiernes ungdomsorganisationer. 

“Det betyder ikke noget for os, hvilke partier der kommer til at være der - det vigtigste er, at det får de unge til at interessere sig for politik. Jo flere unge, der bliver engagerede i det her, jo bedre,” siger Mikkel Andersen og nævner blandt andet specialdesignede samtalemøbler, speed-debating-arrangementer med 5-minutters én-til-én-debat og et mp3-styret lasershow med politiske budskaber som gode grunde til at slå vejen forbi Danchells Anlæg.  

Camping på slagmarken

For at huse de mange unge deltagere, har Ungdommens Folkemøde inddraget foreløbig to fodboldbaner som campingareal. 

“Det bliver virkelig festivalstemning med en masse spontane indslag. Vi har opfordret ungdomspartierne til ikke at booke lejligheder og telte og i stedet komme og bo på vores campinggrunde og lave arrangementer på vores scener,” siger Mikkel Andersen, som håber, at endnu flere vil tage imod tilbuddet. 

“Der er plads til mange flere, så udvider vi bare med resten af fodboldbanerne,” siger han.  

Både Liberal Alliances, Venstres og Socialdemokraternes ungdom har foreløbig meldt deres ankomst.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet