Politik fra rødderne

Foto: Bristols hjemmeside
Foto: Bristols hjemmeside

De lokale valutaer bliver flere og flere

Troen på et mere lokalt forankret og bæredygtigt økonomisk system har fået initiativtagere rundtom i Europa til at lancere nye betalingsmidler. I Bristol får borgmesteren nu sin løn udbetalt i Bristol Pounds.

 penge

Af Morten Munkholm | [email protected]

De gør byen mere markant, berømt og bæredygtig, fordi det får folk til at handle mere lokalt. Bristols karismatiske borgmester George Ferguson var ikke i tvivl, da han i 2012 indtog rådhuset i den gamle vestengelske industriby: Han ville have hele sin borgmesterløn på godt en halv million kroner udbetalt i den lokale møntfod, Bristol Pound.

- Det er selvfølgelig forpligtende for mig, men jeg vil gerne tilskynde andre til at bruge Bristol Pounds. Og der er allerede sket det, at efter jeg meldte det ud, er flere lokale forretninger begyndt at bruge dem, fortalte han til ITV.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57