Politik fra rødderne

De lange knives kommunalvalg

Personlige ambitioner i politik kan føre til studehandler, makabre kursskifter og uventede dolkestød. Dette regions- og kommunalvalg havde også sine vendekåber.

 vendekåberne

Af Sine Riis Lund | [email protected]

 

Sjældent indeholder 24 timer så meget drama og så mange politiske svinestreger som ved regions- og kommunalvalg. Udsigten til en borgmesterpost kan få den mest dugfriske underskrift på en konstitueringsaftale til at visne og al moral til at blegne. Som i Gribskov, hvor Jan Ferdinandsen (K) havde indgået en aftale med Venstre om fortsat at støtte borgmester Jannich Petersen (V). Men det var kun, indtil han lugtede en chance for selv at få hængt den gyldne borgmesterkæde om halsen. Han indgik i stedet en usædvanlig alliance med S og SF, og borgmesterposten var hans.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57