Cyklende borgmester fylder 60

Efter et år på posten som borgmester i Faxe Kommune fejrer Knud Erik Hansen (S) sin 60 års fødselsdag. Hans mærkesager har indtil videre været ungdomsuddannelse og kollektiv transport – og så cykler han fra den ene ende af kommunen til den anden hver dag. Næsten. 

Ugens uundgåelige

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Kører du med cykelhjelm? 

Ja, det gør jeg.

Ødelægger det ikke din frisure, når du møder på rådhuset?

Nu er der 16,5 kilometer til arbejde, så jeg er nødt til at skifte tøj og tage bad alligevel, når jeg når frem. 

Hvad er dit yndlingssted på de 16,5 kilometer?

Jeg kører den kønneste rute, jeg kan, fordi det også er den, der er mindst trafikeret, og det skal man også tænke på. Jeg kører forbi den gamle herregård Bregentved. Det er et utroligt flot sted. Det er ned en stejl bakke, igennem et sving også ligger herregården ved en flot sø. Det er helt klart det flotteste punkt på turen. Det er rigtig idyllisk. Det er flot i vores kommune rent naturmæssigt, og det her er et af de flotteste steder.

Hvis du ikke boede i Faxe Kommune, hvor ville du så bo?

Jeg ville bo i en større by. Enten i København eller Aarhus. Nok Aarhus hvor jeg har læst før, og hvor jeg har en datter, der læser nu. Jeg synes det er en by, der er hyggelig og har en masse gode tilbud af både social og kulturel art. Der kunne jeg måske godt lokkes hen på mine gamle dage.

Du har været borgmester i et år. Hvilket resultat er du mest stolt af?

Jeg er mest stolt af at have fået ikke mindre end seks selvejende uddannelsesinstitutioner til at arbejde sammen om at lave en ungdomsuddannelses-campus her i Haslev. Der skal knofedt til for at få alle til at trække den samme vej. Ungdomsuddannelse er normalt ikke kommunens område, men jeg ser det sådan, at hvis vi skal have flere til at gennemføre en uddannelse, så nytter det ikke, at vi stopper ved folkeskolen, som er kommunens formelle forpligtelse. Så er der for mange, der dropper ud.

Har du en borgmesterkæde, og hvor ofte går du med den? 

Ja, og det er meget sjældent. Jeg har ikke haft den på over fem gange. Jeg er ikke til den slags formelle ting, men kommer der besøg på rådhuset, eller hvis jeg er ude og besøge institutioner, så husker jeg den en gang imellem. Jeg har den for eksempel ikke på ved vielser. Det ved jeg, nogle af mine kollegaer har, men det der med at have sådan en stor halskæde på, det synes jeg er lidt kunstigt.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet