Corydon tvivler på vismændenes pensionsfradrag

Et skattefradrag til folk i pensionsalderen, der bliver på arbejdsmarkedet længere tid, var et af de økonomiske vismænds forslag sidste år. Nu et år efter er finansminister Bjarne Corydon (S) dog fortsat nølende over for idéen.

Arbejdsudbud

Af Morten Munkholm | [email protected]

6.000 ekstra erfarne folk på arbejdsmarkedet.

Det er, hvad et skattefradrag på 100.000 kroner til personer i pensionsalderen, som forsætter et år mere på arbejdsmarkedet, ifølge de Økonomiske Vismænd vil give. Det fremgik af deres forårsrapport i 2013.

En lignende ordning gælder i dag for årgangene 1946-52, men finansminister Bjarne Corydon (S) er langt fra sikker på, at det er noget, der skal fortsætte. Det viser et svar til Folketingets Finansudvalg.

- Foreløbige analyser tyder på, at ordningen har haft relativt beskeden virkning på arbejdsudbuddet, hvilket muligvis kan henføres ordningens praktiske implementering, skriver Finansministeren.

Hans regnedrenge tvivler på de 6.000 personer, som vismændene er kommet frem til, og det selvom de endnu ikke har lige så veludviklede modeller som i De Økonomiske Råd (DØR) til at regne på ordningen.

- Det er dog overordnet Finansministeriets vurdering, at DØR’s tilbagetrækningsmodel formentlig undervurderer virkningen på tilbagetrækningsbeslutningen af de fastsatte aldersgrænser i efterløns- og folkepensionssystemet, skriver Bjarne Corydon i sit svar.

De Økonomiske Vismænds næste forårsrapport offentliggøres den 27. maj.

Arbejdsmarked

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet