Politik fra rødderne

Ifølge borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) skyldes den lave kassebeholdning i Fredensborg blandt andet en række uforudsete regninger samtidig med, at de havde planlagt at bygge en ny skole og en idrætshal for samlet 180 millioner kroner.
Foto: Jens Dresling / Polfoto
Ifølge borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) skyldes den lave kassebeholdning i Fredensborg blandt andet en række uforudsete regninger samtidig med, at de havde planlagt at bygge en ny skole og en idrætshal for samlet 180 millioner kroner. Foto: Jens Dresling / Polfoto

Corydon kan gøre indhug i kommunekassen

For andet år i træk varsler finansministeren, at han vil fjerne de tre milliarder ekstra kroner, kommunerne har fået til at styrke deres kassebeholdning. Det vil gøre ondt værre i Fredensborg, hvor de i forvejen kæmper med at puge nok penge sammen.

 økonomiaftale

Af Morten Munkholm | [email protected]

15,7 millioner kroner - eller cirka 400 kroner per indbygger. Det var, hvad Fredensborg Kommunes gennemsnitlige kassebeholdning lød på i marts. Kommunen er kommet et godt stykke under Økonomi- og Indenrigsministeriets tommelfingerregel for, hvor mange penge en kommune bør have. Den lyder på 1.000 kroner per indbygger, og allerede sidste år kom Fredensborg under tilsyn ved ministeriets embedsmænd.

- Det er selvfølgelig altid trist at få sådan et bekymringsbrev fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Men nu er vi i gang med at rette kassebeholdningen op, forklarer borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), som har opstillet en målsætning på 60 millioner kroner for, hvor mange penge Fredensborg som minimum bør have stående.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57