Byrødder uenige om løn

Der var hård borgerlig kritik, da Sønderborgs borgmester sidste år gjorde posten som formand for forsyningsselskabet lønnet. Men nu giver kritikerne sig selv et økonomisk skulderklap. 

Politik

Af Mia Tang | [email protected]

”Socialdemokratiske pampere” – så hårde var ordene, da Socialdemokraterne i Sønderborg sidste år besluttede, at den nye formand for forsyningsselskabet skulle have løn. De borgerlige partier mente, at arbejdet lå tæt op af, hvad der i forvejen blev gennemarbejdet i teknisk ­udvalg, og mente, at Social­demokra-terne bare var ude på at give sig selv ekstra i lønposen. 

Efter valget kommer den nye borgmester fra den borgerlige Fællesliste med støtte fra Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti. Efter konstitueringen valgte også SF og Slesvigsk Parti at tilslutte sig, men borgmesterkæden hænger altså nu om en borgerlig hals. 

De nye magthavere har besluttet at skære antallet af udvalg ned fra syv til seks. Dette giver en besparelse, men selvom alle partier i en undersøgelse gav udtryk for, at lønnen generelt er for lav set i forhold til arbejdspresset, kommer pengene ikke alle til gode. Pengene vil blive fordelt mellem de nye udvalgsformænd. 

Afgående borgmester Jan Prokopek Jensen (S) undrer sig: ”Sidste år kaldte de os for nogle pampere. Nu har de chancen for at tilgodese alle byrådsmedlemmerne, men i stedet for fordeler de midlerne til udvalgsformændene – og dermed til sig selv. Det er da ret pudsigt,” siger han. 

Venstres Tage Petersen, der var blandt de hårdeste kritikere, mener dog ikke, at der er noget at komme efter: ”Med færre udvalg stiger arbejdspresset på formændene, og den samlede pulje er den samme,” siger han. 

Men den udskældte formand for forsyningsselskabet, Erik Lauritzen (S), undrer sig også. ”Jeg synes, det er frækt. Det er jo at tisse på de menige byrådsmedlemmer,” siger han.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet