Kommunen.dk
MENU

Debat/ Budgetlov er en falliterklæring

Debat/ Budgetlov er en falliterklæring

25. mar. 2012
Jarl Cordua
JARL CORDUA
JOURNALIST, BLOGGER
Email
Født 1969. Cand.polit. Politisk kommentator. Klummeskribent bl.a. på sin egen uafhængige liberale blog jarlcordua.dk samt vært på det ugentlige program "Cordua & Steno" på Radio 24-Syv. Holder foredrag og driver konsulentvirksomhed. Har kort til det lokale fitnesscenter og elsker at rejse. Bosat i Hellerup, gift med Vibeke og far til Andreas.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Skiftende regeringer har haft store problemer med at få stat, amter/regioner og kommuner til at overholde deres budgetter, og gang på gang har alt for mange af landets kommuner bevist, at de er ude af stand til at overholde deres budgetter. Det har især udstillet troværdigheden for den rammeaftale som KL og regeringen hvert år har forhandlet sig frem til for kommunernes økonomi. Højt og helligt har parterne ellers år efter år lovet, at det nu endeligt var slut med de løbske kommunale udgifter. En aftale var en aftale og et ord et ord, bedyrede finansministeren og KLs formand, alt imens landets økonomiske sagkundskab grinede indforstået over politikernes forsikringer, som ingen tog alvorligt. For aftalerne holdt ikke. Inden året var omme måtte Finansministeriet sande, at det igen bar den forkerte vej med kommunernes pengeforbrug og indtægter.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.