dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Børns Vilkår parat til at gå i retten

Børns Vilkår parat til at gå i retten

Mens politikere tøver med at lette muligheden for erstatningssager mod kommuner, melder Børns Vilkår sig klar til at gå ind i en sag, der kan skabe præcedens i sager om kommunale svigt.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Principielt er det muligt at anlægge en erstatningssag i forbindelse med kommunale svigt over for udsatte børn. Men i praksis er der mange forhindringer. Derfor melder Børns Vilkår sig nu på banen for at hjælpe sager på vej, der kan udvikle en dansk praksis på området.
”Når der ikke er en praksis, så kunne det være godt at få en principiel afgørelse, der kan have betydning fremover og i mange andre sager.  Derfor kan vi godt forestille os at gå ind i en sådan sag for at få etableret en form for præcedens,” siger organisationens formand, Peter Albæk.
Han understreger imidlertid, at en sådan sag kan sætte et betydeligt beløb på højkant, og at det kun vil ske efter meget grundige overvejelser sammen med en kyndig advokat. Eventuelle omkostninger vil nemlig gå direkte fra nogle af organisationens andre aktiviteter.
Jan E. Jørgensen arbejder med socialret i advokatfirmaet Horten. Han kan godt forestille sig, at den slags sager kunne blive en realitet. Men det vil ikke være nogen let opgave for en advokat.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier