Politik fra rødderne

Børnesygdomme hæmmer brug af cloud computing

Kommunerne øjner store besparelser ved at lægge personfølsomme data ud i skyen med cloud computing. Men børnesygdomme og juridisk tvivl bør få kommunerne til at holde vejret lidt endnu, vurderer forsknings- og innovationschef Jakob Illeborg Pagter. 

 interview

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Forventningerne til cloud computing er skyhøje. Også i den kommunale verden. I januar sidste år spåede KL således, at de store driftsservere ville være væk om fem år. Men vejen dertil er endnu snoet og fyldt med huller. 

Det er blevet tydeligt, efter Datatilsynet foreløbig har afvist Odenses ønske om at anvende Google Apps til elevplaner, og efter at samme myndighed stillede en række kritiske spørgsmål omkring  behandling af personoplysninger til KL i forbindelse med et  forsøg på at få et kørekortbooking-system ud i skyen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57