Borgmestrene kommer til Allinge

Størstedelen af KL’s bestyrelse drager til Bornholm for at holde fest for demokratiet, når solskinsøen slår dørene op for Folkemødet 2012.

Kommunalt

Af Redaktionen | [email protected]

Kommunernes Landsforening (KL) har store forventninger til Folkemødet og sender de fleste bestyrelsesmedlemmer af sted til den politiske festival.

”Jeg har bevidst forsøgt at begrænse antallet af egne møder for at have tid til at være med til så mange af de andre arrangementer som muligt. Det er jo en slags festival på et lille og tætpakket område med et righoldigt udbud af arrangementer. Der er virkelig mulighed for at komme rundt og suge inspiration til sig. Det bliver sjovt og spændende,” siger Mette Touborg (SF), borgmester i Lejre og næstformand KL’s Teknik- og Miljøudvalg til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Også Københavns overborgmester og medlem af KL’s bestyrelse, Frank Jensen (S) tager til Bornholm med et fuldt program:

”Jeg tror, at folkemøderne vil være med til at skabe en ny politisk kultur, hvor borgere, politikere, eksperter og interesseorganisationer mødes under åben himmel og på kryds og tværs debatterer løsninger på de udfordringer, vi står overfor,” siger han.

Også Viborgs borgmester og formand for KL’s Internationale Udvalg, Søren Pape Poulsen (K) kommer til klippeøen. Her vil han understrege, at kommunalpolitik er demokrati i sin reneste form.

”Det er jo her, tingene foregår. Det er i kommunerne, man prioriterer og arbejder med langt de fleste velfærdsområder i det her land. Hvordan skal børnenes skole være, hvordan skal de ældre passe på plejehjem, hvordan skal vi tage os af vores natur og miljø, hvordan skal vi planlægge vores byer osv.?” Siger Søren Pape Poulsen.


Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet