Borgmester styrer valgtropperne

Sønderborg freder institutioner for valgkampen og indsætter valgbus.

Aase Nyegaard (L), borgmester i Sønderborg

Af Benjamin Holst | [email protected]

Institutionsledere i Sønderborg kan nu føle sig trygge: Græshoppesværmen af valgspeedede journalister og politikere, der ellers har det med at invadere de kommunale dagtilbud og forstyrre både rød og blå stue, når der bliver udråbt valg, er nu blevet sat under administration. Den sønderjyske kommune har nemlig indsat en bus, der skal sikre, at der er styr på valgtropperne. 

Aase Nyegaard, Fælleslisten, er som borgmester en af beslutningstagerne bag det noget utraditionelle initiativ.

Er I trætte af valgkampen i Sønderborg?

”Jeg er i hvert fald glad for, at denne valgkamp snart er overstået. Denne valgkamp har jo efterhånden været i gang et helt år. Vi har valgt at gøre det sådan, fordi vi synes det kunne være godt at planlægge det, netop så de politikere, der gerne vil rundt på vores institutioner, kan komme rundt sammen og høre de samme ting, så vi kun belaster vores personale højst nødvendigt.”

Hvor mange har meldt sig til busturen?

”Nu har jeg ikke hørt, hvad der har været af tilmeldinger i dag, så jeg ved det faktisk ikke. Men jeg håber da, at der er nogen der melder sig, så vi kan komme rundt med bussen. Selvfølgelig må de se på, hvad vi har.”

Hvad har været det bedste ved valgkampen set fra Sønderborg?

”Man kan jo sige, at der bliver sat fokus på nogle ting, uagtet om man nu er enig i det, der så bliver sat fokus på. Blandt andet denne her energiafgift, apropos vores lufthavn, hvor vi har 300 arbejdspladser. Det betyder noget for os, at man ikke gør det mere besværligt end højst nødvendigt. Det kan jo ikke være rigtigt, at vi skal betale ekstra for at tage til København.” 

Og det værste?

”Alle nu går rundt og lover alting. Det kan jeg godt have nogle problemer med, for kan det også holde i sidste ende? Det er også ment generelt. Der kommer mange udspil og det er rigtig fint, hvis det også holder, når valget er overstået. Hvis det passer, at Fair Løsning har 28 millioner til Sønderborg på skoleområdet, så ville jeg da også blive glad.”

Har du et forbillede?

”Karen Blixen, men hun er jo ikke politiker. Nu har jeg selv været leder i en privat virksomhed, længe før det var almindeligt, at kvinder fik lederposter. Jeg synes hun har gjort det rigtig godt på det tidspunkt, hun har levet. Hun har virkelig sat nogle mærker med sin standhaftighed og den måde, hun har levet.”

Hvad er du god til?

”Jeg synes, jeg er god til at snakke med folk og få folk til at samarbejde.”

Hvor ser du dig selv om 10 år?

”Uha. Jeg er i hvert fald ikke borgmester. Der er jeg 70. Jeg tror, jeg gør ligesom den gang, jeg var ansat i en privat virksomhed. Jeg rejser ud i verden.”

Aase Nyegaard overtog borg­mesterposten fra socialdemokraten Jan Prokopek Jensen ved kommunalvalget i 2009 med opbakning fra de Konservative, DF og Venstre.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet