John Brædder, borgmester i Guldborgsund. Foto: Per Rasmussen
John Brædder, borgmester i Guldborgsund. Foto: Per Rasmussen

Borgmester: ”Man har lov at sige nej”

Museum

Af Susanne Sayers | [email protected]

Da Fuglsang Kunstmuseum i 2008 åbnede langt ude på landet, var det blandt andet efter ønske fra Realdania og med fondens penge i ryggen.

Det første år havde museet et forrygende besøgstal, men derefter dalede de brat, og det fik flere til at kritisere museets beliggenhed. Og til at stille spørgsmålet, om det ikke var et udtryk for, at Realdania nok havde fået lidt for meget at skulle have sagt.

Men det er noget pjat, mener Guldborgsund-borgmester John Brædder (lokalliste), som tvært mod karakteriserer samarbejdet med Realdania som eksemplarisk.

- Der er ingen tvivl om, at vi aldrig ville have fået det museum, vi ønskede os, hvis Realdania ikke var gået med i det. Vi har arbejdet sammen med dem siden, og hver gang tilfører de noget viden og noget ekspertise, som vi ikke har selv. Det er vi glade for.

Men I skal selv finde pengene til drift?

- Det skulle vi alligevel – museet var vores ønske. Og med hensyn til placeringen kan vi se, at der kommer gæster fra hele Europa. Man kan godt have tilbud liggende udenfor de store byer, hvis bare kvaliteten er høj nok, siger John Brædder.

Om fondene har for stor magt? Ikke ifølge borgmesteren.

- Og kan man ikke lide, hvad de foreslår, har man jo altid lov at sige nej.

Kultur

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet