Borgmester forbød Facebook-foto i byrådssal

Byrådsmedlem i Sønderborg ville tage et billede fra byrådsmødet til sin Facebook-side. Borgmesteren sagde nej.

Asocial

Af Per Vinther | [email protected]

Byrådsmedlem i Sønderborg Daniel Staugaard (V) ville tage et billede fra byrådsmødet til sin Facebook-side. Men det ville borgmester Erik Lauritzen (S) ikke tillade. Han henholder sig til et 45 år gammelt juridisk internt notat samt forretningsordenen. Byrådsmedlemmerne modtog i december 2016 et notat, hvor der står, at foto-forbuddet er begrundet i en beslutning fra den daværende Sundeved Kommune i 1972. Da blev pressen nægtet adgang til at filme i byrådssalen – slået fast i en højesteretsdom i en sag mellem Dansk Journalistforbund og Sundeved Kommune.

For Daniel Staugaard er det vigtigt som folkevalgt, at folk får indflydelse, deltager i debatten, giver input og er i dialog med politikere via blandt andet Facebook. Han vil derfor gerne være aktivt til stede overfor vælgerne og borgerne både på gaden og på Facebook.

”Jeg ønsker ikke, at 31 medlemmer under møderne er mere optaget af at filme og kommunikere med omverdenen.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Erik Lauritzen, der er på ferie til 1. marts. Han har dog svaret Daniel Staugaard på Facebook:

“Jeg mener, det er en uskik, og jeg ønsker ikke, at 31 medlemmer under møderne er mere optaget af at filme og kommunikere med omverdenen. Vi skal koncentrere os om mødet. Det er ikke en stor sag, og jeg vil heller ikke gøre det til et stort problem, hvis der lægges et billede op på sociale medier,” skriver borgmesteren.

Daniel Staugaard lader indtil videre være med at tage billeder, til det er afklaret, når borgmesteren kommer hjem fra ferie, men han kan ikke se, at Facebook forstyrrer byrådsmøderne.

- Det forstyrrer overhovedet ikke, og det er noget pjat, at folk siger, at det tager en masse tid fra det vigtige – vrøvl, siger jeg - det tager kun et minut eller to. Jeg ser det lidt som en lidt gammeldags holdning og modstand mod det nye, som for eksempel Facebook er, mener Daniel Staugaard. Han må gerne skrive en status på sociale medier eller blogge fra den åbne del af et byrådsmøde i Sønderborg, men han må altså ikke fotografere.

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet