Borgerne kræver frit udsyn til borgmestres privatinvesteringer

Politikere bliver alle skåret over én kam, når det kommer til åbenhed om privatøkonomiske interesser – borgerne vil kende dem. 

Åbenhed

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

En undersøgelse i Kommunen i sidste måned konkluderede stor villighed blandt borgmestrene til at blotlægge deres privatøkonomiske interesser. Og det spiller godt sammen med en ny opinionsundersøgelse fra A&B Analyse, hvor et stort flertal af borgerne gør krav på, at borgmestrene løfter pengesløret. Men det rokker ikke ved holdningen hos Elvin Hansen (S), borgmester i Odder Kommune, der er blandt mindretallet af borgmestre, der stritter imod kravet om åbenhed ifølge rundringningen. Han tolker undersøgelsen som befolkningens trang til at kunne snage i de folkevalgtes privatliv. 

Søren P. Rasmussen (V), der er borgmester i Lyngby-Taarbæk, er mere på linje med borgerne. Han har skrevet sagen på dagsordenen som ’mere åbenhed’ til det kommende økonomiudvalgsmøde, der bliver holdt 1. marts. Dog mener han ikke, at der skal være krav om, at politikerne udpensler, hvor høje beløb de har stående i forskellige virksomheder: 

”Når det handler om, om jeg har 10.000 eller 100.000, så krydser man for mig en grænse, der går over i en snagen i mit privatliv, som jeg ikke synes er relevant,” siger Søren P. Rasmussen og tilføjer, at han også trækker en grænse, når det kommer til blotlæggelser af ægtefællens økonomi. :

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet