Boligforeningers solceller kan blive reddet i sidste øjeblik

Almene boligforeninger bliver unødigt hårdt ramt af en ny solcelleordning. Nu vil ministeren rydde de regler af vejen, der blokerer for en god økonomi i solcellerne

VEDVARENDE ENERGI

Af Redaktionen | [email protected]

Kort før alle partier - med undtagelse af Liberal Alliance - vedtager den ny støtteordning for solcelleanlæg vil klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard (R) ændre loven, så almene boligforeninger ikke ender med millionunderskud ved at investere i solceller. Det skriver Ingeniøren.

Årsagen er at den nye ordning vil stoppe alle solceller, fordi forslaget til den nye solcelleordning ikke giver lov til, at almene boliger kan afregne strømmen fra deres boliger, men kun fra fællesarealer. 

- Vi går efter at ligestille folk i almene boligforeninger, parcelhuse, ejerboliger eller andele, så de alle kan sætte solceller op på samme vilkår, siger Martin Lidegaard til Ingeniøren.

Oprydningen i reglerne består hovedsageligt i at rydde to knaster af vejen. Den ene knast består i, at der findes en positivliste over, hvilke sideordnede aktiviteter en almen boligforening må beskæftige sig med, og på denne optræder solceller ikke. 
Den anden knast består i, at almenlejeloven kun giver boligforeningerne lov til at kradse penge ind i form af leje og varme, men ikke el.
Derfor planlægger de to ministre Martin Lidegaard og Carsten Hansen (S) at lave et såkaldt betænkningsbidrag, så det kan blive en mulighed. 

tsp

Energi & forsyning

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet