Befolkningsflertal for digital tvang

Tre af fem danskere ser fordele ved obligatorisk selvbetjening over nettet, så det offentlige kan bruge pengene på andet

SELVBETJENING

Af Redaktionen | [email protected]

Et flertal af danskerne støtter op om digital selvbetjening. Samtidig forventer 80 pct. af kommunerne og 60 pct. af staten, at den obligatoriske selvbetjening gennemføres, der hvor der ikke er alternativer til at gøre tingene på nettet.

Det viser 'terminsprøven' på den nationale digitaliseringsstrategi, som kommunerne, regionerne og staten aftalte i efteråret som en køreplan for, hvordan papirerne kan forsvinde i det offentlige, fordi flere kan betjene sig selv.

- Træerne gror ikke ind i himlen. Der er kun tre år til at nå det fastsatte mål, og man kan godt tro på det en del af vejen, men når vi nærmer os 2015, vil det knage og brage mange steder. Det er et ambitiøst mål, som vil kræve en meget dedikeret indsats, siger Ejvind Jørgensen, direktør i Rambøll Management Consulting, som sammen med brancheorganisationen Dansk IT står bag den største kortlægning af brugen af IT i Danmark, rapporten 'IT i praksis', som udkom torsdag. Det skriver Berlingske Business.

Tidligere foretrak danskerne at møde fysisk frem, men nu er kurven brudt. Flest foretrækker nu selvbetjening via kommunens eller den statslige organisations netsted.

lcl

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet