Bedre bredbånd skal løfte yderområder

Nyt bredbåndsudspil giver bedre mulighed for bredbånd i hele landet på kort sigt og hæver ambitionen på lang sigt

INTERET

Af Redaktionen | [email protected]

Danskerne skal have adgang til hurtigt bredbånd uanset, hvor de bor. Så klart er løftet i regeringens nye bredbåndsudspil, hvor ambitionsniveauet bliver hævet på hastigheden, så alle i 2020 får adgang til hurtig digital infrastruktur på både down- og upload.

- Det er en både ambitiøs og realistisk målsætning, hvor regeringen forpligter sig på at sikre adgang til hurtig forbindelse til alle. Det er et meget vigtigt løfte for vores landdistrikter, hvor bredbånd er en vigtig forudsætning for bosætning og vækst, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Set i internationalt perspektiv er Danmark blandt de førende lande, hvad angår bredbånd, men fordelt over landet er der stor forskel på dækningen i de forskellige egne af kongeriet.

 - Det er en af de største udfordringer for vores landdistrikter, at der langt fra alle steder er ordentlig bredbåndsforbindelser. Det er det, jeg hører, når jeg møder borgerne i alle hjørner af landet, og derfor er jeg glad for, at regeringen med det her udspil giver bedre mulighed for at sætte fart på forbindelserne i landdistrikterne, siger Carsten Hansen.

Hurtigste forbedringer
Derfor skal der frem mod 2020 gøres en ekstra indsats i mange af landdistrikterne. Der skal stilles krav om bedre dækning, når staten holder frekvensauktioner, mobilselskaberne skal have bedre vilkår for at leje mobilmaster, og så får kommunerne mulighed for at stille krav om bedre dækning, når de køber mobil- og bredbåndsforbindelser.

Samtidig vil regeringen opfordre branchen til at sælge særlige minibassestationer til forbrugerne, som vil kunne forbedre mobilsignalet indendørs, hvilket særligt vil komme landdistrikterne til gavn.

 - I første omgang handler det om at udnytte mulighederne optimalt, for det er her de hurtigste forbedringer ligger. Det kræver, at alle parter spiller sammen, og med det her udspil fjerner vi en række barriere og giver samtidig kommunerne nye værktøjer, siger Carsten Hansen.

tsp

 

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet