Kommunen.dk
MENU

Banker rådgiver med dollartegn i øjnene

Banker rådgiver med dollartegn i øjnene

Banker tænker i profit. Derfor er det dybt problematisk, at kommunerne blot forlader sig på deres rådgivning, når de køber uigennemskuelige finansielle produkter, mener kritikerne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

På et kasino er bagmændenes lommer aldrig tomme. Huset vinder nemlig altid, pointerer professor og ekspert i finansiering Finn Østrup fra CBS. Tilsvarende tænker bankerne også først og fremmest i profit, når de rådgiver kommunerne i at investere og finansiere lån.
”Det er jo farligt, fordi bankerne er ude på at sælge produkter, og de er interesserede i, at kommunerne køber så mange produkter som overhovedet muligt,” siger Finn Østrup.
For hvert produkt bankerne sælger, tjener de ekstra penge. Det afspejler sig i deres rådgivning, som i alt for mange tilfælde er forkert og bygger på et meget skrøbeligt grundlag, mener cheføkonom i Forbrugerrådet, Carsten Holdum.
Som medlem af Pengeinstitutankenævnet har han behandlet stribevis af sager om bankernes kunderådgivning.
”Det er forargeligt at prakke kunder komplekse, uforståelige produkter på, som banksælgerne i alt for mange tilfælde ikke selv har forstået,” siger han.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.