Bæredygtig biomasse skal målsættes

Nu er der udklækket en række anbefalinger til, hvordan vi får mest værdi ud af vores biomasse i fremtidens energisystem

ANBEFALINGER

Af Redaktionen | [email protected]

Indret skatter og tilskud, så det gør biomasse attraktiv, skab internationale bæredygtighedskriterier, omstil industri fra gas og olie til biomasse og grønne gasser, sæt mål for biomasse i transportsektoren, ligesom vi har det for el og varme.

Det er fire anbefalinger ud af en række, som de 39 energieksperter, forskere, industrifolk og NGO’er udklækkede i fællesskab Energiens Tingsted, som Energifonden havde indbudt til mandag for at diskutere, hvordan biomasse bedst spiller en rolle i den grønne omstilling.

- Få danskere er klar over, hvor stor en del af vores energi, der allerede kommer fra biomasse. Og det bliver en endnu større byggesten i fremtidens energisystem. Derfor er det afsindig vigtigt, at vi får EU-kriterier for, hvornår biomasse er bæredygtigt både i varmesystem, til el og i vores biler. Derfor er det positivt, at alle fra industri til energiselskaber nikker til, at vi skal have bæredygtighedskriterier, siger Anne Grete Holmsgaard, formand for Energifonden.

Ikke i siloer
I dag udgør biomasse 70 pct. af den grønne energi i det danske el- og varmesystem, men meget lidt i transportsystemet, der stadig primært er oliedrevet.

- Det, vi har gjort i dag, havde ikke været muligt for fem år siden. Dengang ville vi ikke kunne have så kvalificeret debat om biomasse, der er en besværlig størrelse at have med at gøre. Det er godt at se, at alle fra industrifolk, landbrug, energisektor og NGO’er har tænkt på tværs og ikke i siloer, det er nødvendigt, at vi tænker på, hvordan vi kan integrere de forskellige områder, for biomasse i dag er en begrænset ressource, men også en ressource vi kan øge betragteligt, afslutter Anne Grete Holmsgaard.

tsp

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet