Politik fra rødderne

Borgeren får udleveret en kuffert med fem sensorer, der kan spændes fast på kroppen. På en skærm vises en øvelse, og sensorerne registrerer, om øvelsen bliver udført korrekt. Hvis ikke, vil en stemme guide til at lave øvelsen rigtigt. 
Foto: Master Media
Borgeren får udleveret en kuffert med fem sensorer, der kan spændes fast på kroppen. På en skærm vises en øvelse, og sensorerne registrerer, om øvelsen bliver udført korrekt. Hvis ikke, vil en stemme guide til at lave øvelsen rigtigt. Foto: Master Media

App motiverer borgere til genoptræning

Hvilket problem vil de løse? Mange borgere får ikke lavet deres genoptræningsøvelser derhjemme efter en knæ­operation eller en skade. Hvordan? En virtuel fysioterapeut giver gode råd via en app. Det motiverer og gør hjemmetræningen mere effektiv.

 problemknuserne

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

Borgere, der har fået ny hofte eller er blevet opereret for en sportsskade, vil typisk blive sendt hjem med nogle øvelser til genoptræning under armen. Men alt for ofte ryger øvelserne i skuffen - måske fordi de ikke tror, at øvelserne virker, eller fordi de er i tvivl om, hvordan øvelserne skal udføres. Det problem har virk-somheden Icura forsøgt at løse.

Her har man udviklet en app, der virker sådan, at borgeren sætter fem bevægelsessensorer på kroppen. Appen viser en video af, hvordan øvelsen skal laves, og sensorerne afslører, om øvelserne bliver udført korrekt. Hvis ikke, guider en stemme til at udføre øvelsen rigtigt. “Kom længere ned i knæ” eller “ret ryggen” vil den virtuelle træningsmakker eksempelvis sige.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Innovation

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57