Kommunen.dk
MENU
Borgeren får udleveret en kuffert med fem sensorer, der kan spændes fast på kroppen. På en skærm vises en øvelse, og sensorerne registrerer, om øvelsen bliver udført korrekt. Hvis ikke, vil en stemme guide til at lave øvelsen rigtigt. 
Foto: Master Media
Borgeren får udleveret en kuffert med fem sensorer, der kan spændes fast på kroppen. På en skærm vises en øvelse, og sensorerne registrerer, om øvelsen bliver udført korrekt. Hvis ikke, vil en stemme guide til at lave øvelsen rigtigt. Foto: Master Media

App motiverer borgere til genoptræning

App motiverer borgere til genoptræning

Hvilket problem vil de løse? Mange borgere får ikke lavet deres genoptræningsøvelser derhjemme efter en knæ­operation eller en skade. Hvordan? En virtuel fysioterapeut giver gode råd via en app. Det motiverer og gør hjemmetræningen mere effektiv.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Borgere, der har fået ny hofte eller er blevet opereret for en sportsskade, vil typisk blive sendt hjem med nogle øvelser til genoptræning under armen. Men alt for ofte ryger øvelserne i skuffen - måske fordi de ikke tror, at øvelserne virker, eller fordi de er i tvivl om, hvordan øvelserne skal udføres. Det problem har virk-somheden Icura forsøgt at løse.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.