Byrådsmedlem i Viborg og EU-parlamentariker, Jens Rohde (R) genopstiller ikke til KV17.
Byrådsmedlem i Viborg og EU-parlamentariker, Jens Rohde (R) genopstiller ikke til KV17.

Andreas Kamm forlader Dansk Flygtningehjælp og Jens Rhode stiller alligevel ikke op til KV17

Ugens navne – kort og godt.

Netværk

Af Redaktionen | [email protected]

Frederiksberg

Politik på hjernen blev for meget for Madsen

DR Danmark-redaktionschef Judith Skriver behøver ikke længere krydse fingre for, at hjerneforsker Peter Lund Madsen ikke bliver valgt til Frederiksberg Byråd ved KV17 og dermed gør sig selv til et problem som radiovært i P1's 'Hjernekassen'.

Det kommer ikke til at ske, for efter at have meldt sig som kandidat i tirsdags trak han sig igen i weekenden. Han angiver uventet megen postyr om hans kandidatur som årsagen og afviser at have politiske ambitioner herefter:

– Nu synes jeg, at jeg overfor mig selv og omverdenen har bevist, at det nok ikke er der, min kompetence ligger, siger 'Hjerne-Madsen' til Ritzau.

Viborg

Jens Rohde vil alligevel ikke stille op til KV17

Byrådsmedlem og europaparlamentsmedlem Jens Rohde (R) opgiver sin ellers annoncerede opstilling ved KV17, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Han fortsætter valgperioden ud, men så er det slut.

Det er udsigten til de fortsatte rejser mellem Viborg og Bruxelles, der har gjort udslaget, og Jens Rohde 'kan ikke byde hverken mig selv eller familien at fortsætte begge steder', siger han til avisen. Jens Rohde blev valgt til Europa-Parlamentet ved EP09 og til Viborg Byråd ved KV13, i begge tilfælde for Venstre. Han skiftede til Radikale Venstre i slutningen af 2015.

Når det blev Europa-Parlamentet han valgte frem for Viborg Byråd, skyldes det, at Brexit og 'opløsningstendenser flere steder i Europa, gør, at der virkelig er noget at kæmpe for i Europa lige nu', siger Jens Rohde.

Bornholm

V beholder spids

Venstre på Bornholm holder fast i sin spidskandidat til KV17, Søren Schow, har medlemmerne besluttet på en ekstraordinær generalforsamling.  I stedet skal vælgerforeningen have ny bestyrelse, da den hidtidige havde sat sit mandat ind på en ny spids. Søren Schow er gruppeformand og viceborgmester i det nuværende byråd og blev valgt som spidskandidat allerede i november 2015. Trods bestyrelsens forsøg på at vælte ham havde han inden den ekstraordinære generalforsamling et flertal i gruppen bag sig og nu altså også et flertal af Venstres medlemmer på Bornholm.

Faaborg-Midtfyn

Tredje chef fratræder

Den øverst ansvarlige for Sundhed og Omsorg i Faaborg-Midtfyn, koncernchef Sten Dokkedal, har indgået en fratrædelsesaftale med kommunen. Det oplyser koncerndirektør Louise Thule Christensen ifølge Fyens.dk.

Sten Dokkedal har ifølge avisen været sygemeldt siden december, og han er den tredje af i alt ni chefer i den øverste ledelse, der forlader kommunen siden december. 4. april sagde vicekommunaldirektør Bettina Høst op, og i december valgte koncernchef for Opvækst og Læring, Jørgen Kyed, at sige farvel. Han havde da kun haft jobbet i et år.

Dansk Flygtningehjælp

Andreas Kamm stopper i Dansk Flygtningehjælp

Andreas Kamm stopper som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp efter næsten 20 år på posten, oplyser organisationen. Som generalsekretær for den store organisation er Andreas Kamm blevet et kendt ansigt i Danmark, ikke mindst under de senere års store flygtningestrømme.

– Jeg forlader en organisation, som er i god form og dermed rustet til de fremtidige opgaver. Flygtninge- og mi-gra--ti-onskrisen vil være en stor global udfordring fremover. Det har været et privilegium at arbejde for flygtningesagen og for Dansk Flygtningehjælp, skriver Andreas Kamm i meddelelsen.

Andreas Kamm startede i Dansk Flygtningehjælp i 1979 og blev generalsekretær i 1998. Organisationen oplyser, at den allerede nu begynder at lede efter en ny generalsekretær, der kan tage roret, når Andreas Kamm stopper til oktober.

Region Midtjylland

Administrationschef bliver ny præhospital-direktør

1. juni skifter Thomas Balle Kristensen job fra administrationschef og chef for byggeri på Regionshospitalet Horsens til præhospital direktør i Region Midtjylland

Siden 2007 har der stået sundhedsvæsen på Thomas Balle Kristensens arbejdsdag. Først fire år som planlægningschef på det daværende Århus Sygehus og siden fem og et halvt år som administrationschef og chef for byggeri på Regionshospitalet Horsens.

Overskriften er stadig sundhedsvæsen, men fra 1. juni bliver det akut hjælp før indlæggelse, der kommer til at fylde for den 42-årige statskundskabsuddannede leder. Nærmere bestemt i form af ambulancer, akutlægebiler, akutlægehelikopter og 1-1-2-førstehjælpere. Præhospitalet driver også AMK Vagtcentralen og sørger for patientbefordring til og fra hospital.

– Thomas har et indgående kendskab til sundhedsvæsenet. Han er en dygtig leder, der er optaget af effektiv drift og af at skabe resultater sammen med andre. Jeg har stor tiltro til, at hans passion for hele tiden at forbedre tilbuddene til patienterne vil være en god drivkraft, også når det gælder det præhospitale område, siger koncerndirektør Christian Boel.

Thomas Balle Kristensen erstatter Else Ammitzbøll, der er gået på pension. Han vil lede Præhospitalet sammen med den lægefaglige direktør, Per Sabro Nielsen.

Region Syddanmark

Eksborgmester stopper efter RV17

Vælgerne i Region Syddanmark får ikke mulighed for at sætte kryds ved Sonny Ber-tholds navn ved RV17. Den tidligere Egtved-borgmester og byrådspolitiker i Vejle har valgt at forlade politik, når hans valgperiode udløber 31. december, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den 67-årige Egtved-politiker stillede første gang op til valg i 1977 – dog uden at få en plads i Egtved Byråd. Den kom ved det efterfølgende valg, og siden blev det til topposten i Egtved Kommune inden kommunesammenlægningen i 2007.

Sonny Berthold forlod byrådspolitik ved KV09. I stedet har han helliget sig regionsrådet, hvor han har siddet to perioder. Mustapha Itani overtager Sonny Bertholds plads som nummer fire på Venstres liste.

Region Nordjylland

Ny socialdirektør ved Specialsektoren

Dorte Juul Hansen er ansat som socialdirektør for Specialsektoren i Region Nordjylland. Hun kommer fra en stilling som centerleder i Randers Kommune. Hun tiltræder den 1. maj.

Hun får ansvaret for at styre drift og udvikling af regionens 15 tilbud indenfor social- og specialundervisningsområdet.

Dorte Juul Hansen kommer fra en stilling i Randers Kommunes Socialforvaltning, hvor hun har været centerleder i Center for Indsats vedrørende Børn og Unge samt Autisme og Undervisning siden 2015. Før det var hun forstander på Børnecenter Randers i perioden fra 2012 til 2014. Hun er uddannet socialpædagog, men har efteruddannet sig indenfor ledelse siden 2001.

Dorte Juul Hansen er 49 år og afløser Ole Bjerre Jakobsen, der 1. januar blev generalsekretær i foreningen Jysk Børneforsorg/Fredehjem.

Netværk

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet