Politik fra rødderne

Akutberedskaber dumper på hygiejneuddannelse

To af fire undersøgte præhospitale beredskaber har endnu ikke fået det danske kvalitetsmærke, men resultaterne overraskende gode, vurderer ekspert

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Akkrediteringsnævnets surveygruppe har indtil videre været rundt hos fire af landets fem regioner for at vurdere den præhospitale indsats, og indtil nu er kun Hovedstaden og Nordjylland blevet godkendt efter Den Danske Kvalitetsmodel.
Region Syddanmark og Sjælland lever endnu ikke fuldt op til kvalitetsmodellen blandt andet fordi de begge har mangler i deres uddannelse i håndhygiejne.
Chef for det præhospitale område i Region Sjælland, Benny Jørgensener, er alligevel mere end tilfredse med vurderingen.

- Når man pludselig begynder at dyrke ekstremsport på et område, man ikke er vant til, så er det klart, at man ikke kan være lige stærk på alle discipliner, siger han og forklarer, at regionen er i fuld gang med at få løst de tre problemer, som akkrediteringsnævnet har fremhævet. Han føler sig overbevist om, at næste besøg af survey-gruppen vil føre til et kvalitetsstempel, ligesom det var tilfældet i Region Nordjylland, der heller ikke blev godkendt i første hug.
Region Syddanmark har fået vurderingen ‘akkrediteret med bemærkninger’, og skal derfor først undersøges igen om seks måneder, mens Region Midtjylland ifølge planen skulle have været undersøgt i starten af december, men resultatet er endnu ikke offentliggjort.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57