Agens-sag endt i forlig

Ekspert undrer sig over, at Køge Kommune kaster håndklædet i ringen uden at forsøge at få sit udestående på 15 millioner kroner tilbage.

Jobcenter

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Nu er sidste kapitel skrevet i sagaen om det private jobcenter Agens. Og bogen er klappet effektivt i. Med et forlig har Køge Kommune og Agens International bilagt deres økonomiske stridigheder efter den fejlslagne privatisering af aktiveringen af kommunens ledige.  

Forliget indebærer, at ”der ikke udløses økonomiske krav imellem dem”, som det hedder i en kortfattet pressemeddelelse. Nærmere vil ingen af parterne komme indholdet i forliget. Dermed står det ikke klart, om Køge Kommune har vinket farvel til de 15 millioner kroner, den mener at have til gode hos det hollandske selskab.

Professor Caspar Rose fra Copenhagen Business School har fulgt sagen nøje. Og han undrer sig over afslutningen. 

”Normalt vil man forsøge at få i hvert fald en del af pengene tilbage ved et forlig, mod at man giver afkald på at kunne sagsøge efterfølgende. Men sådan læser jeg ikke teksten,” siger han:

”Min udlægning er, at Køge Kommune har kastet håndklædet i ringen. Man agter ikke at få nogle af de mange millioner af skattepenge tilbage, som man i sin tid hældte i projektet,” siger Caspar Rose. 

Gik ikke som forventet

I pressemeddelelsen understreger borgmester Marie Stærke (S), at intentionerne fra starten var at få prøvet nye metoder af til at få de ledige hurtigere tilbage i job, men at det desværre ikke gik som forventet. 

”Nu vil vi lægge sagen bag os og bruge kræfterne på at styrke kommunens fremadrettede beskæftigelsesindsats frem for på en lang retssag,” siger hun. 

Caspar Rose mener, at læren må være ikke at spilde skattekroner på ”tvivlsomme beskæftigelsesfirmaer, der er særdeles tyndt kapitaliseret og dermed i nærliggende fare for at gå konkurs”.

Kommunen ville gerne have spurgt Køge Kommune, hvorfor kommunen valgte et forlig i stedet for en retssag, om kommunen med forliget har fået nogen af de tabte millioner tilbage, og hvordan det eventuelle tab skal finansieres. Det har Køge afvist at svare på.

 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet