Egon Fræhr fylder 70 29. marts, og når han stopper som borgmester i november, kan han se tilbage på 19 år som borgmester i først daværende Brørup og siden sammenlægningen Vejen Kommune.
 Egon Fræhr fylder 70 29. marts, og når han stopper som borgmester i november, kan han se tilbage på 19 år som borgmester i først daværende Brørup og siden sammenlægningen Vejen Kommune.
Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Afgående borgmester-nestor bliver 70

Egon Fræhr fylder rundt i sin sidste periode som Vejens politiske førstemand - en rolle han har udfyldt siden sammenlægningen i 2007.

fødselsdag

Af Morten Guldberg | [email protected]

Når Egon Fræhr (V) mandag kan fejre sin 70 års-fødselsdag, kan han se tilbage på et politisk karriere-resumé, som i længde kan slåflestes. Han har beklædt borgmesterposten i Vejen siden sammenlægningen i 2007, og forinden nåede han fem år som borgmester i den daværende Brørup Kommune, hvor han blev valgt ind i byrådet første gang i 1998.
Sidste år besluttede Egon Fræhr sig for at stoppe i kommunalpolitik til valget i november - som en af landets syv længst siddende borgmestre.

- Jeg har været glad for at varetage opgaven som borgmester, men jeg har besluttet efter 20 år ikke at genopstille og i stedet bruge min energi på noget andet. Så når denne periode udløber om knapt halvandet år, må nye og yngre kræfter påtage sig opgaven og ansvaret, sagde han i august. 
I november blev viceborgmester Morten Thorøe valgt som Egon Fræhrs afløser som spidskandidat for Venstre i kommunen.

Egon Fræhr er født i Tønder og opvokset i Varde. Han er uddannet agronom, og før han gik ind i politik arbejdede han i 25 år som chefkonsulent ved Landbrugets Rådgivningscenter. 
I sin borgmestertid var han i en årrække formand for Kommunernes Kontaktråd, KKR, i Region Syddanmark.
I sin sidste borgmesterperiode har Egon Fræhr måttet håndtere en kompliceret vejsag om ekspropriering af en landmands jord i Askov, og det førte i begyndelsen af 2019 til, at borgmesteren fik politibeskyttelse ovenpå anonyme trusler.

Navne

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet