Æbleplantager og nyttehaver skal udvikle Nykøbing Falster

Med projektet ”Dyrk din by” sættes der fokus på, hvordan man dyrker byen – i to betydninger

UDVIKLING

Af Redaktionen | [email protected]

Bedre adgang til vandet, boliger til flere generationer og lokal madproduktion i nyttehaver. Det er nogle af de bud på, hvordan den lokale tradition, der er på Lolland-Falster for frugt- og fødevareproduktion, kan bruges til at udvikle Ydre Østerbro i Nykøbing Falster. Vinderprojektet foreslår for eksempel at æbleplantager og små nyttehaver er fremtiden for byen.

I overført betydning handler ”Dyrk din by” om nye måder at bo og bruge byen på og indgå i forskellige fællesskaber – og derigennem dyrke byen. Teamet giver blandt andet ideer til at indrette et kvartershus i en tidligere erhvervsejendom, forskellige boliger med plads til flere generationer under samme tag og bedre adgang til Guldborgsund til aktivitet og samvær.

- Vinderprojektet har givet os en bank fuld af gode ideer til at gøre Ydre Østerbro til en særlig forstad og bruge stedets styrker. Men en god plan gør det ikke alene. Nu starter arbejdet med at gøre planen til virkelighed. Her har vi brug for opbakning fra alle interessenter, hvis det skal lykkes – både borgere og erhvervsliv, siger projektleder i Guldborgsund Kommune Pernille Møller Nielsen.

Langt sejt træk
Målet med arkitektkonkurrencen er at sætte fokus på, hvordan et forstadskvarter i en provinsby uden for de store vækstregioner kan fremtidssikres – miljømæssigt, socialt og økonomisk.

- Når man udvikler Fremtidens forstad handler det ikke kun om nytænkende planer. Det handler lige så meget om at nytænke de organisatoriske, sociale og økonomiske redskaber, vi bruger, når vi udvikler byen. Forstadsudvikling er et langt sejt træk. Og det har vinderteamet gode bud på, hvordan man tager fat om, siger projektleder i Realdania, Astrid Bruus-Thomsen.

 

tsp 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet