Politik fra rødderne
Nedim Yasar, som havde gennemført et exitprogram, blev skudt og dræbt efter en reception for sin bog "Rødder" i det nordvestlige København.
Foto: Carsten Snejbjerg / Ritzau Scanpix

40 pct. falder fra exitprogrammerne

Kun 60 procent af de personer, som politiet visiterer til exitprogrammer, gennemfører. Og kun 30 procent af dem, som henvender sig til politiet, gennemfører programmet.

 exit

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Lige nu er der fri adgang til kommunen.dks artikler, blogs og kronikker i forbindelse med sommerferien.
God fornøjelse, vi håber, du sætter pris på det :)

Banden Satudarahs tilholdssted på Ringbakken 10 i Toppevad ved Ganløse blev torsdag den 6. december om formiddagen ransaget i forbindelse med drabet på Nedim Yasar den 19. november 2018. Nedim Yasar blev dræbt foran det sted, hvor han havde holdt bogreception for bogen om sin tid som bandeleder og om tiden i politiets exitprogram.

Nedim Yasar gennemførte nemlig i sin tid det exit-program, som kommuner, Kriminalforsorgen og politiet samarbejder om. Og det er mere, end man kan sige om mange andre tidligere bande- og rockermedlemmer, som kontakter politiet for at lægge kriminaliteten bag sig.

Tal fra Det Nationale Exitkontaktpunkt, som Rigspolitiet har sendt til kommunen.dk, viser nemlig, at kun 60 pct. af dem, som bliver visiteret til et exitprogram, gennemfører.

Således har 210 personer indgået i exit-programmet siden opstarten af Det Nationale Exitkontaktpunkt d. 1. april 2015 og frem til d. 19. november 2018. Af dem har 124 personer gennemført deres forløb. Men da 415 personer i alt har henvendt sig til politiet for at indgå i et exitprogram, er det reelt kun 29 pct., af dem, som henvender sig, der gennemfører.

Ti pct. af dem, som har gennemført exit-forløbet, er faldet tilbage i sit gamle mønster og er blevet gen-registreret som værende tilknyttet en rocker- eller bandegruppering igen.

Det Nationale Exitkontaktpunkt registrerer p.t. ikke, om visitation eller forløb er afbrudt af exitenheden eller kandidaten selv. I 2016 var der 1.396 registrerede rockere og bandemedlemmer i Danmark.


Tal pr. 19. november 2018:

12 personer er i visitation.
82 personer har afbrudt eller fået afbrudt visitationen.
111 personer er i gang med et forløb.
86 personer har afbrudt eller fået afbrudt sit forløb.
124 personer har gennemført deres forløb.

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57