330 danskere har stemt om fremtidens velfærdsfordeling

På folkelagkagen.dk kan man stemme om, hvordan velfærdslagkagen i fremtiden skal skæres. 330 danskere har på Folkemødets første dag svunget kniven over udgifterne

Velfærd

Af Camilla Boyhus Madsen | [email protected]

Hansen Agenda og Avisen Kommunen har søsat folkelagkagen.dk for at invitere danskerne til en debat om, hvordan velfærdssamfundet skal indrettets i fremtiden. Udgifterne vokser, særligt på ældre og sundhedsområdet - derfor skal der nu tages stilling til, hvilke områder som skal trimmes - og hvilke der bør slippe for sparekniven.

Kommunens redaktionschef Benjamin Holst er begejstret for, at fordelingsdiskussionen kan få flere end de garvede politikere op af stolen.

-Det er tydeligt, at der er en stor interesse for, hvordan vi løser de udfordringer, der ligger forude. Danmarks relativt høje velfærdsniveau kan ikke længere tages for givet. Derfor håber jeg, at endnu flere vil gå ind på www.folkelagkagen.dk og deltage i dette demoraktiske projekt, siger Benjamin Holst.

Lotte Hansen, politisk analytiker og indehaver af Hansen Agenda, peger på, at folkelagkagens succes skyldes, at befolkningen også gerne vil engagere sig i de brede linjer - ikke kun enkeltsager: 

- At der allerede er 330, der er gået ind og har lavet deres egen folkekage siger noget om, at folk i hele landet rent faktisk er interesserede i det mest fundamentale politiske spørgsmål, hvordan skal kagen fordeles. Danskerne kan godt overskue mere end enkeltsager, og med denne kage får de chancen. Det er spændende, hvor langt vi når, inden vi på søndag konfronterer politikere og innovatører med resultatet.

Resultatet af afstemningen offentliggøres på Hansen Agendas og Avisen Kommunens arrangement i Cirkusteltet på Folkemødet på søndag kl. 12.00.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet