3,4 mio. kr. til øerne

Tunø er blandt de småøer, som netop har fået ministeriemidler til ø-projekter, der skal styrke ø-livet

Af Redaktionen | [email protected]

Mange danskere overvejer at skifte bylivet ud med en tilværelse på landet. Ifølge en undersøgelse foretaget af Realdania er det hele 24 pct., som drømmer om at flytte til eller købe et sommerhus i et yderområde.

Alligevel vælger få at realisere drømmen. Og det hænger måske sammen med, at det er et stort skridt at flytte familien væk fra det velkendte. Især hvis ens nye hjem er en af de mange danske småøer.

Men fremover bliver lidt nemmere for danskere, som overvejer at flytte til Tunø, at prøve ø-livet af.

Havets frugter
Tunø Fonden har nemlig fået godt 300.000 kr. fra Landdistriktspuljen til at etablere en ’indslusningsbolig’, hvor interesserede familier kan bo i en periode, mens de beslutter sig for, om de skal flytte permanent til øen. Indslusningsboligen bliver i øvrigt Tunøs første lejelighed.

Slagelse Kommune er også blandt de ansøgere, som har fået tilskud fra Landdistriktspuljen. Kommunen har fået bevilget 400.000 kr. til at styrke erhvervene på Omø og Agersø, som vil satse på sunde fødevarer fra havet. Det er bl.a. planen at producere hjertemuslinger og fladøsters og videreudvikle tangproduktionen.

tsp

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet