Politik fra rødderne

Skåltaler alene skaber ikke socialt entreprenørskab

Selv om der lige nu er et stort fokus på socialøkonomi og socialt entreprenørskab, mangler der politisk handling bag ordene. Debatten rulles ud på Folkemødet

 bornholm

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Som det ene ud af 12 værktøjer er  socialøkonomi og socialt entreprenørskab til at skabe en ny socialt orienteret vækstmodel i Europa. Det er EU-Kommissionen, som har udvalgt de 12 værktøjer – og samtidig formulerer danske kommuner, uddannelsesinstitutioner og private fonde strategier for socialt entreprenørskab. Det betyder dog ikke, at alt er dækket ind, for der skal også politisk handling bag de flotte ord.

- De politiske partier er fraværende. De omfavner socialøkonomi og socialt entreprenørskab i skåltaler og uforpligtende programmer, siger professor ved RUC Lars Hulgård.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57