Skåltaler alene skaber ikke socialt entreprenørskab

Selv om der lige nu er et stort fokus på socialøkonomi og socialt entreprenørskab, mangler der politisk handling bag ordene. Debatten rulles ud på Folkemødet

BORNHOLM

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Som det ene ud af 12 værktøjer er  socialøkonomi og socialt entreprenørskab til at skabe en ny socialt orienteret vækstmodel i Europa. Det er EU-Kommissionen, som har udvalgt de 12 værktøjer – og samtidig formulerer danske kommuner, uddannelsesinstitutioner og private fonde strategier for socialt entreprenørskab. Det betyder dog ikke, at alt er dækket ind, for der skal også politisk handling bag de flotte ord.

- De politiske partier er fraværende. De omfavner socialøkonomi og socialt entreprenørskab i skåltaler og uforpligtende programmer, siger professor ved RUC Lars Hulgård.

I dag på Folkemødet spørger han, om socialøkonomi er det samme for Venstre som for Socialdemokraterne, og forsøger desuden at belyse,  hvor de politiske partier står i forhold til den socialøkonomiske dagsorden, der buldrer frem.

- En tidligere formand for EU-Kommissionen har udtalt, at de socialøkonomiske virksomheder er væsentlige som skoler i demokrati og deltagelse. Er det noget, som ledende danske politikere vil skrive under på, eller er sociale entreprenører udelukkende en vej til billigere og mere effektiv social service?

Lars Hulgård stiller spørgsmålene på Folkemødet i dag kl. 16 ved Granittens Gård.

 

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet