SF på Frederiksberg: Vi får hård kritik fra revisorerne

Frederiksberg Kommune får ifølge rådmand en næse af revisorerne for 2011-regnskab

STYRING

Af Redaktionen | [email protected]

I nogen dele af samfundet betragtes bedømmelsen ’acceptabel’ som et nogenlunde niveau. Men i revisionsbranchen må det betegnes som en mellemstor næse, hvis en kommune ud fra mulighederne ’ikke tilfredsstillende, acceptabelt, tilfredsstillende og meget tilfredsstillende, tildeles en sådan bemærkning.

Det mener Balder Mørk, rådmand og lokal politisk ordfører for SF på Frederiksberg.

Specifikt er det på IT-området, hvor revisionen udtrykte kritik af en række væsentlige forhold.

- Det er mildest talt ikke en kommune som Frederiksberg værdig, at der ikke har været styr på den generelle IT-sikkerhed, herunder at man bl.a. har manglet risikovurdering, sårbarhedsanalyse, beredskabsplan og backup samt at man ikke har haft den fornødne sikkerhed omkring adgangen til IT-udstyr, siger Blder Mørk til Frederiksberg Bladet.

Udover bemærkningerne på IT-området, som tilsyneladende har haft udfordringer i en periode hvor der sideløbende med driften forberedtes en konkurrenceudsættelse af området, var revisionen også kritisk over for ledelsestilsynet med balancekonti samt med hensyn til kommunens opkrævning af tilgodehavender. I begge tilfælde problemer som i værste fald kan medføre tab for kommunen.

krn

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet