Kommunen.dk
MENU

SF: København skal opgive investeringer i tobaksindustrien

SF: København skal opgive investeringer i tobaksindustrien

SF’s sundheds- og omsorgsborgmester i København vil stille forslag om at sortliste investeringer i tobaksselskaber. Andre kommuner kan være på vej.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det skal være slut med kommunale investeringer i cigaretter og andet tobak. I hvert fald i København. Det siger SF’s sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, efter avisen Kommunen har afdækket, at København og flere andre af landets største kommuner investerer i tobaksselskaber.
”Jeg mener ikke, at Københavns Kommune skal blive ved med at støtte en virksomhed, der koster så mange menneskeliv. Derfor vil SF stille forslag om, at vi sætter tobaksvirksomheder på negativlisten næste gang, vi vedtager vores investeringsstrategi,” siger Ninna Thomsen med henvisning til kommunens såkaldte ’sortliste’ over virksomheder, som kommunen ikke vil investere i.
Mens København har investeret over tre millioner kroner i selskabet British American Tobacco, så har Frederiksberg, Odense og Horsens Kommune investeret henholdsvis en kvart million, tre millioner og en million kroner i lignende selskaber. Det viser en stikprøve blandt en række af landets største kommuners investeringer, som avisen Kommunen har foretaget.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.