Politik fra rødderne

Ryk sammen uden for centrum – og spar millioner

100 mio. kr. kan staten spare om året, hvis statens institutioner flytte til moderne kontorbygninger uden for Københavns centrum. Det konkluderer en ny analyse

 kontorer

Af Redaktionen | [email protected]

Regeringens nye lokaliseringsstrategi går ud på  at flere af de statslige enheder skal samles i nye fælles kontorfællesskaber uden for Københavns centrum. Nu viser en ny analyse af statens forbrug af kontor- og arkivlokaler, som Bygningsstyrelsen har gennemført, at der er over 100 mio. kr. at spare om året, hvis 4.500 statsansatte arbejder i mere effektivt byggeri.

Pengene spares, fordi huslejen er billigere, og kontorerne kan indrettes, så der kan være flere arbejdspladser under samme tag. Dertil kommer, at de nybyggede kontorer er mere energivenlige og derfor har lavere driftsomkostninger. Endelig vil nye bygninger gøre det billigere og mere effektivt at flytte rundt på ministerier og styrelser, eksempelvis i forbindelse med en regeringsrokade.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57