Regeringen: Vi arbejder allerede på sagen

En større analyse af de nuværende muligheder for at foretage fravalg i udbudsrunder er lige på trapperne.

Respons

Af Jens Holm | [email protected]

I regeringen er erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) enig med borgmestrene i, at ”skatteborgernes penge selvfølgelig ikke skal sendes i skattely via udbud”.

Og ministeren fremhæver, at borgmestrene snart kan se frem til en afklaring omkring fravalgsmulighederne indenfor den nuværende lovgivning.

”Der er nogle begrænsninger i EU's udbudsregler, der giver udfordringer.”

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der vejleder om udbudsreglerne, er på vej med en vejledning, der skal give overblik over mulighederne, skriver han i et skriftligt svar til Kommunen.

Analysearbejdet fra Konkurrencestyrelsen blev igangsat af den forrige regering i forbindelse med tilblivelsen af den såkaldte Skattelypakke.

- Når det gælder krav om andre skatteforhold, for eksempel, at virksomheden har en skattepolitik, så er der nogle begrænsninger i EU's udbudsregler, der giver udfordringer. Derfor er vi fra dansk side i løbende dialog med EU-Kommissionen om at forbedre muligheden for at stille krav på skatteområdet i forbindelse med udbud, afslutter ministeren.

Ordførere støtter op

Avisen har også skriftligt spurgt Folketingets kommunalordførere, skatteordførere og erhvervsordførere om, hvad de siger til borgmestrenes krav om lovhjemmel til at kunne fravælge skattelyleverandører. SF og Enhedslisten har svaret.

– Jeg vil spørge ind til indenrigsministerens [Simon Emil Ammitzbøll (LA), red.] holdning til, hvad han mener om kommunernes brug af skattelyleverandører, via et §20-spørgsmål, da det er ham, der har ansvaret for kommunerne, siger Kirsten Normann Andersen, der er medlem af Folketinget og kommunalordfører for SF.

Også Enhedslisten bakker op om borgmestrenes krav om lovhjemmel til at kunne fravælge bestemte leverandører.

– Regeringen skal udarbejde klare retningslinjer for kommuner, regioner og staten og give anvisninger på, hvordan den offentlige sektor i sin indkøbspolitik kan prioritere virksomheder, der ikke benytter sig af skattely, siger Rune Lund og fortsætter:

– Analysearbejdet skal give et overblik over, hvilken lovgivning og hvilke regler der kan ændres, for at den offentlige sektor får yderligere håndtag til at bekæmpe skattely.

Indkøb

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet