"Hvis det viser sig at være et problem, så ja, så burde vi have tænkt over det"

Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk

5 skarpe

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Hvorfor er det dig, der sidder i bestyrelsen for Vallensbæk?

Det var naturligt qua, at jeg var med til det her vandsamarbejde helt fra start af. Jeg var også med i opstartsgruppen, og derfor var det naturligt, at vi følger op på det og sørger for, at tingene kommer ordentligt i gang. Så må vi selvfølgelig se efter konstitueringen ved næste valg, hvem der kommer til at sidde i bestyrelsen. Det er simpelthen for at få det skudt rigtig godt i gang.

Så du mener ikke, det var nødvendigt, at der skulle lægges op til et valg?

Jamen, det kunne man godt have gjort. Der er jo ikke noget, der siger, at det skal være sådan. Nu taler jeg ud fra, hvordan Vallensbæk har gjort det, og der var ikke forslag om nogen andre, så den debat har vi ikke haft.

Har du tænkt på, om det kunne opfattes problematisk, at du både har været med til at oprette selskabet, godkende honoraret på 125.000 kroner og pege på dig selv som bestyrelsesmedlem?

Jo, det har vi da også snakket om i bestyrelsen, og tror jeg da, at du kan tale med de fleste borgmestre om. Vi synes da også, at det her honorar lyder lidt vildt, og vi er hele tiden inde i denne her diskussion.

Men ansvaret er altså anderledes, når vi lige pludselig er ovre i et aktieselskab, end når vi er i et kommunalt fællesskab, og derfor er det nyt for os alle sammen, og vi skal nok vænne os til den nye lovgivning, der er i forhold til de her selskabsdannelser. Det kommer altså til at foregå på markedsvilkår.

Andre har set på det her med inhabilitet. Har I tænkt på det?

Nej, det har vi faktisk ikke tænkt over.

Er det noget, som du mener, I burde have tænkt over?

Jamen, alle fejl set bagudrettet burde man jo have tænkt over.

Hvis det viser sig at være et problem, så ja, så burde vi have tænkt over det. Men der er ikke nogen, der har problematiseret det overhovedet.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet