Politik fra rødderne

Oppositionen: Kommunerne bør have kompensation for rod i SKAT

Nye krav om kompensation til kommunerne efter Statsrevisorernes skarpe kritik af SKATs manglende inddrivelse af gælden til det offentlige.

 økonomi

Af Carsten Terp Beck Nilsson | [email protected]

Det er urimeligt, at kommunerne sidder med regningen for borgernes stigende gæld  til det offentlige. Derfor skal der findes en kompensationsordning.
Det krav lyder med fornyet styrke, efter at Statsrevisorerne har udtalt skarp kritik af SKATs manglende inddrivelse. I november 2005 blev kommunernes gældsinddrivelse lagt ind under SKAT, og siden da er gælden mere end fordoblet til nu 7 milliarder kroner.
”Hvis jeg skal tage min kommunekasket på, så må jeg jo sige, at vi i kommunerne ikke får vores penge, fordi regeringen med omlægningen af inddrivelsen har lavet et halvt stykke arbejde. Og der mener jeg, at kommunerne må kompenseres på en eller anden måde,” siger statsrevisor Manu Sareen, som også er valgt ind i borgerrepræsentationen i København for De Radikale.
I Folketinget har Socialdemokraterne foreslået, at inddrivelsen enten lægges tilbage til kommunerne, eller at kommunerne bliver kompenseret for de manglende indtægter.

Kompensation eller ej

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57