dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Oppositionen: Kommunerne bør have kompensation for rod i SKAT

Oppositionen: Kommunerne bør have kompensation for rod i SKAT

Nye krav om kompensation til kommunerne efter Statsrevisorernes skarpe kritik af SKATs manglende inddrivelse af gælden til det offentlige.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det er urimeligt, at kommunerne sidder med regningen for borgernes stigende gæld  til det offentlige. Derfor skal der findes en kompensationsordning.
Det krav lyder med fornyet styrke, efter at Statsrevisorerne har udtalt skarp kritik af SKATs manglende inddrivelse. I november 2005 blev kommunernes gældsinddrivelse lagt ind under SKAT, og siden da er gælden mere end fordoblet til nu 7 milliarder kroner.
”Hvis jeg skal tage min kommunekasket på, så må jeg jo sige, at vi i kommunerne ikke får vores penge, fordi regeringen med omlægningen af inddrivelsen har lavet et halvt stykke arbejde. Og der mener jeg, at kommunerne må kompenseres på en eller anden måde,” siger statsrevisor Manu Sareen, som også er valgt ind i borgerrepræsentationen i København for De Radikale.
I Folketinget har Socialdemokraterne foreslået, at inddrivelsen enten lægges tilbage til kommunerne, eller at kommunerne bliver kompenseret for de manglende indtægter.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier