Kommunen vinder fornem designpris

1 oktober 2009 udkom Kommunen første gang i nye klæder. Og redesignet af den 53 år gamle avis er så vellykket, at Kommunen fredag den 11. juni modtog den ene af de tre prestigefyldte Anders Bording-specialpriser.

Om os

Af Redaktionen | [email protected]

Kommunens redesign er blevet bemærket af mange - og har nu også udløst anerkendelse i form af en Anders Bording-specialpris. Prisen uddeles for løsningen af en redesignopgave med stor kompleksitet og typografisk differentiering på et højt niveau, såvel æstetisk som funktionelt.

Det er Ole Munk, partner i design- og kommunikationsbureauet Ribergård og Munk, der står bag det nye design, mens grafiker Morten Haagen står for den daglige layout af avisen.

Der ligger mange overvejelser bag udarbejdelsen af det nye design. Men groft sagt kan de deles op i to hovedgrupper: nemlig stilen og så det mere funktionelle, fortæller Ole Munk til Specialmediemagasinet.

”Hvad stilen angår, var det tydeligt, at den var skabt i en anden tid. Moden skifter, og man gør tingene anderledes, end da Kommunens hidtidige layout blev skabt. I dag bruges andre skrifttyper, flere rammer og flere farver – så det er relativ elementært,” siger han.

Visuelle landingsbaner
”Den anden side handler om funktionalitet. Avisen manglede redskaber, som man ved, at moderne læsere sætter pris på. Den var meget båret af tekst i traditionel forstand – ikke fordi der er noget galt med tekst – men de fleste forventer at blive hjulpet gennem indholdet, at de ikke skal kæmpe sig gennem spaltemillimeterne. Derfor har jeg lagt vægt på at skabe visuelle landingsbaner, der både skal lokke læserne igennem teksten og samtidig også give minikoncentrater af indholdet,” siger han.

Kommunens redaktion kan i øvrigt se frem til at modtage endnu en pris for designet. Avisen ved allerede nu, at den er blandt prisvinderne i Society for Newsdesign Scandinavias (SNDS) konkurrence Årets Nordiske Nyhedsdesign, der uddeles i Oslo 30. september, hvor det bliver afsløret om prisen er af guld, sølv eller bronze.

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet