Jens Kaptain går på pension

Ugens uundgåelige

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Skanderborgs kommunaldirektør Jens Kaptain har gennem hele sit liv været noget ved musikken, og har sat de fingeraftryk, han gerne ville – og flere end han nogensinde havde drømt om. Til næste år stopper et aktivt og ansvarsfuldt arbejdsliv for kommunaldirektøren i Skanderborg Kommune, som går på pension til juni. Som kommunaldirektør og chef har Jens Kaptain haft fokus på ledelse, og i Skanderborg har han blandt andet gennem de sidste fire år stået i spidsen for ledelsesprojektet ’Med Hjertet i Ledelse’ for kommunens 263 chefer og ledere.

Hvorfor har du valgt at gå af som kommunaldirektør i Skanderborg til juni næste år? De fleste tænker nok på at gøre det i min alder, men de færreste gør noget ved tanken. Nu gør jeg det. Det er noget, jeg har planlagt, lige siden jeg forlængede min kontrakt med tre år i 2008. Når jeg fratræder min stilling til juni næste år, vil jeg være en dag om ugen hos et konsulentfirma og bruge en dag på at undervise i ledelse og organisation på et IBC plus et par bestyrelsesposter i det private erhvervsliv. Efter i mange år at have arbejdet i 60-70 timer om ugen, vil jeg tillade mig at lege lidt i nogle år. 

Hvad glæder du dig mest til, når du går på pension? Jeg glæder mig til at få nogle andre oplevelser på nethinden end de arbejdsrelaterede. Jeg købte ’Jordens Søjler’ i sommer, da vi skulle på ferie. Jeg har ikke læst skønlitteratur i 20 år, men den var så spændende, da jeg kom ind i den, så den læste jeg i hver morgen fra kl. 6, hvor jeg vågner, til familien stod op ved 9-tiden. Arbejdsmæssigt har jeg oplevet det, jeg gerne ville – og mere end jeg havde drømt om. 

Hvad var din bedste oplevelse i ugens løb? Jeg har haft mange gode oplevelser. De bedste er sammen med min kone og mine børn, som er 13 og 14 år. Sammen med min 13-årige datter formåede jeg at løse en opgave med andengradsligninger, så det var vi meget stolte af at have opnået sammen. Tidligere har jeg ikke rigtig haft tid til den slags. En af de andre gode oplevelser, som er mere arbejdsrelateret, er, at vi har fået lagt et kanongodt budget for Skanderborg Kommune i år. Det har vi knoklet for de sidste år, og for mig personligt er det en aflevering, der vil noget.

Hvor ser du dig selv om ti år? Det ved jeg faktisk ikke. Det kan være, jeg er organisator i Sønderjyske Fodboldklub. Da jeg var yngre, fik jeg et par plader udgivet, så jeg var sådan en slags idol i en relativt ung alder. Jeg har haft Michael Eleo som producer, Johnny Reimar som koncertarrangør, Jesper Thielo som saxofonist og Sanne Salomonsen som korpige. Det er nogle af dem, der har præget mit ungdomsliv. Så måske sidder jeg om ti år og spiller bas på en lille restaurant et sted.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet