Politik fra rødderne

Sverigedemokraterna er et populistisk og indvandrerfjendsk parti uden reelt indhold, mener Lena Asplund, medlem af Riksdagen for Moderaterna. Ingen vil samarbejde med partiet, der fik 13 procent af stemmerne ved Riksdagsvalget forleden.  	Foto: Polfoto
Sverigedemokraterna er et populistisk og indvandrerfjendsk parti uden reelt indhold, mener Lena Asplund, medlem af Riksdagen for Moderaterna. Ingen vil samarbejde med partiet, der fik 13 procent af stemmerne ved Riksdagsvalget forleden. Foto: Polfoto

Ingen plads til Jimmie Åkesson i blå blok

Jimmie Åkesson og hans sverigedemokrater er politisk hjemløse på trods af en overvældende fremgang ved Riksdagsvalget. Danske politikere advarer svenske kolleger mod at holde det fremmedkritiske parti helt udenfor.

 isoleret

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Sverigedemokraternas (SD) store vælgerfremgang ved Riksdagsvalget har givet det indvandrerkritiske parti en helt unik position i det svenske parlament. På den ene side kunne de borgerlige partier danne et flertal med hjælp fra SD, og på den anden side skal den kommende socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven navigere i et farvand, hvor der hele tiden skal hentes legitimitet til hans politik hos partier fra den borgerlige blok eller alternativt Sverigedemokraterna.

Den borgerlige blok vil dog ikke anerkende Sverigedemokraterna som et borgerligt parti, og det bliver der ikke ændret ved de kommende fire år, lyder det fra Alliansen-partierne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Kommunikation


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57