Kommunen.dk
MENU
Sverigedemokraterna er et populistisk og indvandrerfjendsk parti uden reelt indhold, mener Lena Asplund, medlem af Riksdagen for Moderaterna. Ingen vil samarbejde med partiet, der fik 13 procent af stemmerne ved Riksdagsvalget forleden.  	Foto: Polfoto
Sverigedemokraterna er et populistisk og indvandrerfjendsk parti uden reelt indhold, mener Lena Asplund, medlem af Riksdagen for Moderaterna. Ingen vil samarbejde med partiet, der fik 13 procent af stemmerne ved Riksdagsvalget forleden. Foto: Polfoto

Ingen plads til Jimmie Åkesson i blå blok

Ingen plads til Jimmie Åkesson i blå blok

Jimmie Åkesson og hans sverigedemokrater er politisk hjemløse på trods af en overvældende fremgang ved Riksdagsvalget. Danske politikere advarer svenske kolleger mod at holde det fremmedkritiske parti helt udenfor.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Sverigedemokraternas (SD) store vælgerfremgang ved Riksdagsvalget har givet det indvandrerkritiske parti en helt unik position i det svenske parlament. På den ene side kunne de borgerlige partier danne et flertal med hjælp fra SD, og på den anden side skal den kommende socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven navigere i et farvand, hvor der hele tiden skal hentes legitimitet til hans politik hos partier fra den borgerlige blok eller alternativt Sverigedemokraterna.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.