Hjørring trak udbud tilbage

Den offentligt målrettede lederuddannelse kunne ikke konkurrere med priserne i professionshøjskolerne. Så Hjørring annullerede sit udbud.

Lederuddannelse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Efter at have sat et udbud for kurser på den offentlige lederuddannelse i søen fortrød Hjørring Kommune. De indkomne tilbud var simpelthen ikke konkurrencedygtige med de priser, som kommunen kunne få på de traditionelle diplomuddannelser.
”De tilbud, vi fik hjem, var dyrere end det, vi giver for den diplomuddannelse, vi normalt sender vores ledere på. Med de økonomiske vilkår, vi har her i kommunen er vores vurdering, at det er det billigste tilbud, der bliver valgt, når ledere sendes på uddannelse,” siger Hjørrings arbejdsmiljøchef, Kurt Larsen.
Forventningen til udbuddet var, at der ville komme tilbud, der økonomisk kunne matche, hvad kommunen ellers kunne købe sig til på almindelige markedsvilkår. Men det fik man altså ikke.


Flere udbud annulleret

Regionschef i COK Poul Erik Hansen genkender, at de tilbud, der kan leveres på den offentlige lederuddannelse (DOL), generelt vil være dyre end de traditionelle diplomlederuddannelser (DIL).
”Vi har da også oplevet flere kommuner, der har trukket et udbud tilbage med samme argument. Men vi kan ikke komme ned i samme prisleje som på DIL’en, når vi ikke kan få statens uddannelsesstøtte, og fordi DIL finansieres med taksametertilskud. Hertil skal lægges, at DOL er direkte målrettet de offentlige ledere,” siger Poul Erik Hansen.
Den samme kritik fremfører DI.
”Man kan ikke klandre Hjørring Kommune for dette. Tværtimod vil jeg mene, at Hjørring handler økonomisk ansvarligt. Til gengæld viser sagen tydeligt, at udbyderne under DOL ikke har en chance på grund af den ulige konkurrence,” udtaler konsulent Kirsten Alkjærsig, DI Videnrådgiverne.

HR & uddannelse

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet