Politik fra rødderne

Bølgerne kan noget særligt her i Klitmøller. Men samarbejdet mellem kommune og byens aktive civilsamfund er også særligt. Foto: Magnus Holm / Polfoto
Bølgerne kan noget særligt her i Klitmøller. Men samarbejdet mellem kommune og byens aktive civilsamfund er også særligt. Foto: Magnus Holm / Polfoto

Hemmeligheden bag det kolde Hawaii

Klitmøller har brudt bevægelsen fra land mod by. Forklaringen skal ikke bare findes i de blå bølger ved den nordvendte kyst. Det er nødvendighedens fællesskab, der lokker flere og flere til.

 surf’s up

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Bilerne holder i kø i et forgæves forsøg på at finde en parkeringsplads tæt på kysten. Langs villavejene bliver forhaverne taget i brug som improviserede parkeringspladser. Klitmøller er på den anden ende. For sjette år i træk danner byen eller snarere bølgerne over muslingerevet i Vesterhavet rammen om windsurfingens World Cup. På trætribunen pumper upbeat hitmusik ud af højttalerne, mens den engelsktalende speaker holder de hundredvis af tilskuere opdaterede på stillingen i finaleheatet.

”Hvis ikke de havde været her, så havde vi set den samme tilbagegang som alle andre byer i udkanten. Så ville der kun være gamle mennesker og gamle huse her nu.”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Kultur

Land & by


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57