Faxe indkasserer tab på to millioner

I juni blev schweizerfrancens himmelflugt for meget for Faxe. Kommunen omlagde en tredjedel af sit 80 millioner kroner store lån til danske kroner. Pris: godt to millioner kroner.

Valuta

Af Redaktionen | [email protected]

Da kursen på schweizerfranc røg op på 535, mistede man tålmodigheden i Faxe. Omkring 27 millioner kroner af lånet på 80 millioner er nu nedbragt. Omlæggelsen af lånet betyder et tab på omkring to millioner kroner. Dermed adskiller Faxe sig fra de fleste øvrige kommuner, der afventer situationen i håbet om, at kursen igen vil falde.
”Vi har så måske bare ikke haft helt lige så meget is i maven som andre, men vi har da også kun nedbragt en del af lånet foreløbigt,” siger økonomichef Carsten Christensen.

Svær strategi

Før sommerferien besluttede økonomiudvalget, at man ville skaffe sig af med en tredjedel af lånet, hvis kursen oversteg 535. Professor i finansiering fra CBS, Finn Østrup, fortæller, at det er en meget almindelig strategi. Men metoden er vanskelig at administrere.
”Det er ofte en svær strategi at gennemføre, fordi man først skal afvikle nogle forretninger for at komme ud af spillet, og så når man ikke at sælge til den forventede kurs,” siger Finn Østrup.
Faxe pønser nu på, hvornår de mest hensigtsmæssigt kan komme af med en endnu større del af lånet. Kommunen har allerede nu besluttet, at de vil revurdere situationen, hvis kursen når de 570.
Økonomichef Carsten Christensen lader ingen tvivl om, at forløbet har lagt en dæmper på kommunens eventyrlyst.
”Sporene skræmmer os lidt, så det bliver ikke foreløbigt, at vi kigger på, om vi skal optage lån i schweizerfranc,” siger han.

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet