DJØF’ere: Vi vil ikke være prygelknabe

De Kolde Hænder svarer nu igen på kritik af deres rolle i den stigende bureaukratisering. Politikerne skal tage ansvar, lyder det fra DJØF.

Bureaukrati

Af Benjamin Holst | [email protected]

Det er politikerne og ikke embedsværket, der skaber bureaukratiet. 

Det mener langt de fleste medlemmer af juristernes fagforening, DJØF, der i en ny undersøgelse blandt foreningens medlemmer tager klart afstand fra rollen som politisk skydeskive.

”Vores medlemmer har været meget i vælten for, at det er os, der skaber bureaukratiet. Men faktum er, at styring i det offentlige er politisk vedtaget. Vores medlemmer føler, at politikerne ikke tager ansvar for den styring, de er ophav til,” siger Lars Qvistgaard, formand for DJØF’s overenskomstforening for offentligt ansatte.

Et af de tilbagevendende temaer i debatten om bureaukratisering er den voksende mængde af regler, som ikke mindst de sammenlagte kommuner står for at administrere. 

Mere tillid og tiltro

I undersøgelsen svarer blandt andet 88 procent af deltagerne, at de er helt eller overvejende enige i, at mens folketingspolitikerne taler om afbureaukratisering, så skaber de samtidig ”stadig flere regler”.

”Medlemmerne oplever, at der er en unødvendig overadministration inden for det offentlige (..) Ønsket om tilsyn og kontrol er gået over gevind,” siger Lars Quistgaard.

Han peger blandt andet på, at det skaber et stort behov for dokumentation, når regeringen eksempelvis kommer med et forslag om at nedlægge regionerne. Og ønsker til en kommende regering?

”En ny regering bør anerkende den høje grad af kvalitet og effektivitet, der faktisk er i den offentlige sektor. Men vi håber også, at det er en regering, der er villig til at kigge på, hvordan den offentlige sektor bliver styret. Og som prøver på at få udviklet en ny form for styring, der er baseret på tillid og tiltro,” siger Lars Quistgaard.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet