Kommunen.dk
MENU

Debat/ 2014-valget er Grønlands eget 1864

Debat/ 2014-valget er Grønlands eget 1864

28. nov. 2014
Lars Trier Mogensen
LARS TRIER MOGENSEN
RADIOVÆRT OG KOMMENTATOR
Email
Lars Trier Mogensen er vært på debatprogrammet ’Det Røde Felt’ på Radio24syv. Han kommenterer også politik på dagbladet Information.
”Nationalfølelserne er således ikke længere rettet åbenlyst udad mod Danmark, men formuleres i forskellige varianter af sagnomspunden stolthed og populistisk lokalpatriotisme. Genrejsning fra tidligere ydmygelser er den gennemgående figur.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvad udad tabes, skal indad vindes. Den højstemte retorik om øget uafhængighed fra Danmark står i skærende kontrast til de barske økonomiske realiteter i Grønland. Efter selvstyreaftalen i 2009 blev grønlænderne ikke blot anerkendt som et selvstændigt folk, men fik også mulighed for at hjemtage politiske ansvarsområder. Endnu står den voksende selvstændighedstrang dog ikke mål med den økonomiske bærekraft. Langtfra. Tværtimod skrumper BNP.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.