Valgkomet hidkaldt til hjembyen

Jacob Bjerregaard (S) var spået en lovende fremtid som folketingsmedlem, men har nu prioriteret at stille op som borgmester i Fredericia.

Ugens uundgåelige

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Du er af flere blevet spået en lovende fremtid i Folketinget. Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til din fremtidige karriere?

- Jeg har altid været et meget omstillingsparat menneske. Og jeg har aldrig stillet op til Folketinget for at sidde derinde, til jeg blev båret ud. Jeg havde nok regnet med, at jeg skulle sidde derinde i længere tid, end jeg måske kommer til, men når der byder sig spændende opgaver på vejen, og min hjemby står og kalder på mig samlet, så må jeg spørge mig selv, om det er nu, jeg skal slå til, og om det er nu, at jeg skal gøre den forskel.

Du er jo ret ung, har været medlem af Folketinget i to år og aldrig været byrådsmedlem – har du ingen skrupler ved at påtage dig så tung en opgave som en borgmesterpost?

- Det er faktisk noget af det, som jeg har tænkt allermest igennem, og det har jeg vendt med mange af landets andre borgmestre for at få en klar føling af, hvad jobbet kræver. Jeg har selvfølgelig også diskuteret det med min forgænger (Uffe Steiner Jensen, red.) i Fredericia Kommune, og han er en af de største fortalere for, at jeg var den rigtige mand på posten. Jeg må stole på dem, der har taget fat i mig. Og så vil jeg sige, at jeg, på trods af at jeg er 35 år, har en lang uddannelse bag mig. Jeg har både læst offentlig økonomi og statskundskab, jeg har efterhånden undervist i en del år i økonomi på handelsgymnasiet, jeg har været ude på arbejdsmarkedet i flere år, og jeg har været formand for DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, red.). Så jeg har også den politiske ledererfaring, som er vigtig.

Du følger i sporet på flere folketingsmedlemmer, der forsøger at tage springet til en borgmesterpost. Er kommunalpolitik blevet lidt mere sexet end tidligere?

- Der er da ingen tvivl om, at kommunalreformen tilbage i midten af det forrige årti har betydet en del. Lige præcis for Fredericias vedkommende er der jo ikke sket det helt store, men det der med at reducere antallet af kommuner og på den måde gøre den enkelte kommune dét stærkere, det har da betydet, at det har fået en større prestige at være borgmester. Men om det spiller ind på min beslutning, er svært at svare på. Jeg træffer jo det her valg, fordi jeg synes, at det er ekstremt spændende. Når jeg ser på min dagligdag på Christiansborg, så er den spændende, den er tætpakket med møder og debatter i salen og med pressekontakt. Ja, sådan en dag er voldsom, men nogle gange kan man sidde og føle, at der er langt ud til den enkelte borger, og der vil jeg da sige, at det som tænder mig ved at blive borgmester, er at komme endnu mere i øjenhøjde med borgerne.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet