Topmoderne genbrugsstation skal forbedre miljøet

Apps, genbrug af regnvand og en byttecentral. Kommunen betegner det selv som en af Europas mest moderne genbrugspladser

GENBRUG

Af Redaktionen | [email protected]

Gentoftes nye genbrugsstation skal give bedre miljø og økonomi, mere genbrug og lettere affaldssortering. Og så lover kommunen, at det bliver både hurtigere og mere effektivt at benytte den nye genbrugsstation: Tung og let trafik bliver adskilt, så brugerne nemt, hurtigt og sikkert kan færdes på pladsen, der opstilles flere containere til de mest benyttede typer af affald og genbrug, og flere containere nedsænkes, så brugerne kan smide affaldet ned og ikke op som i dag.

Derudover skal den nye genbrugsstation også have:

- apps og infostandere, så det bliver lettere for brugerne at finde ud af, hvor de skal smide affaldet, og så de kan planlægge besøget hjemmefra

- en bygning til genbrug, så brugerne kan give genbrugelige og evt. værdifulde værdigenstande videre til ny ejer.

- formidlingsfaciliteter, så genbrugsstationen kan bruges til at lære de yngre generationer og andre brugere om genbrug.

Lisbeth Winther(K) er formand for teknik- og miljøudvalget, og hun glæder sig til, at den nye genbrugsstation står klar:

- Det bliver en af Europas mest moderne genbrugspladser. Borgerne vil opleve en endnu bedre service. Og med formidlingsfaciliteterne, navigationen og genbrugsbygningen skaber vi endnu mere fokus på et bedre miljø og genbrug i kommunen. 

Den nye genbrugsstation indrettes som et grønt område med græsarealer, træer, grønne vægge og grønne tage. Bygningerne vil blive opvarmet med alternative energiformer og genbrug af regnvand.

Genbrugsstationen bliver bygget i samarbejde med Vestforbrændingen og forventes at stå færdig sommeren 2013.

Teknik & miljø

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet