Rådgiver: Dyrt at lade folk sejle

Det handler om at gribe folk med det samme, når motivationen er der.

Af Jens Holm | [email protected]

Hos de uafhængige rådgivere hos Misbrugsportalen, der til daglig hjælper advokater, læger, elektrikere og hjemløse, der på den ene eller anden måde er havnet i et misbrug, er der ingen tvivl om, at behandlingsgarantien er vigtig.

”Det er vigtigt, at vi har behandlingsgarantien - og at den bliver overholdt – fordi vi har at gøre med en gruppe mennesker, der kæmper med en dobbeltsidet motivation. På den ene side ønsker de at stoppe misbruget og leve et normalt liv, mens de på den anden side står med misbrug, som trækker rigtig meget i dem,” fortæller Lærke Ladefoged-Demant, der er souschef og projektleder hos Misbrugsportalen.

Garantien er ikke kun vigtig i forhold til, at misbrugeren kan få hjælp til et bedre liv uden stoffer, men også fordi de kontaktsøgende også kana have job, børn, partneren og boligen på højkant.

Langt op til overfladen

- Jo længere tid der går, før der bliver taget hånd om problemerne, jo dyrere bliver det også i sidste ende at lade folk sejle. Det er dyrt, at folk mister deres bolig, eller at folk mister arbejdet, og så er der bare endnu længere op til overfladen igen, siger Lærke Ladefoged-Demant.

Hun understreger, at hurtig behandling og effektiv kontakt med kommunen er altafgørende for de misbrugere, der også har familie på spil.

- Har du børn, så er det endnu sværere at kontakte kommunen. Hvis du skal stå der og gøre opmærksom på, at du har et problem - samtidig med, at du har en potentiel skilsmissesag hængende - så er du jo dårligere stillet i forhold til at kunne få samvær med børnene efterfølgende. Det er klart også en problematik, vi møder, siger hun.

Misbrugsportalen blev stiftet i 2012 og har siden ydet støtte, oplysning og rådgivning til personer, der lider under forhold relateret til misbrug og afhængighed. Midlerne til foreningen kommer fra Socialstyrelsen og TrygFonden.

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet