Nummer 71 revser DI's erhvervsrangliste

Kritikken hagler ned over DI’s erhvervsklimaundersøgelse. Nummer 71 på listen – Albertslund – kritiserer nu undersøgelsen for at bygge på for mange subjektive vurderinger.

Erhvervsklima

Af Simone Wrem Johannessen | [email protected]

To tredjedele af DI’s dugfriske undersøgelse af kommunernes erhvervsliv bygger på erhvervsledernes subjektive vurderinger af kommunale tilbud. Det undrer og ryster Steen Chritiansen (S), der er borgmester i vestegnskommunen Albertslund, som har fået en 71. plads på DI’s rangliste.

Han mener, at en del af årsagen til det sløje resultat kan være, at mange erhvervsledere ikke har et lokalt kendskab til kommunen, og derfor ikke har forudsætninger for at bedømme den på lige vilkår med en erhvervsleder, som bor i lokalområdet.

- Jeg tror, at en del af forklaringen skal findes i, at vi i vores erhvervsområder har mange virksomheder, som ikke har den samme lokale forankring, som man kan have i nogle af kommunerne udenfor hovedstadsområdet, siger han.

KL bakker op

Hos KL er man enig i kritikken: - Det lokale kendskab til den kommune, man arbejder i, kan sagtens tænkes at spille ind på, hvilket resultat man får på ranglisten, siger analysechef Søren Lindemann Aagesen, som står bag et kritisk notat til DI’s undersøgelse.

Også Bent Greve, professor i arbejdsmarkedsforhold på RUC, er enig i kritikken og mener, at man bør tage undersøgelsen med ’et gran salt’.

Han giver Albertslunds borgmester ret i, at et dårligt lokalt tilknytningsforhold kan spille ind, når erhvervslederne skal vurdere deres kommune.

- Det betyder, at de, der skal vurdere kommunens veje, ikke nødvendigvis bor i området og har en relation til dem, siger han.

Han mener derfor, at DI i mindre grad burde basere undersøgelsen på erhvervsledernes egne vurderinger, og i højere grad på objektive forhold. Denne kritik preller af på DI’s underdirektør, Hanne Schou, som ikke ser noget problem i at lade erhvervsledere vurdere kommunens børnepasningstilbud på trods af, at de ikke selv har børn i kommunens institutioner.

- Det er fuldstændig lige meget, om erhvervslederne bor i kommunen eller ikke – de skal svare ud fra erhvervsvinklen – og det er det, de gør, siger hun.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet